Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trgovački gigant Bingo dobio franšizu restorana Vapiano

Preuzmite sliku

Iako još uvijek nema zvanične potvrde, portal Klix.ba nezvanično saznaje da je domaći trgovački gigant Bingo nedavno dobio franšizu restorana Vapiano te će ovaj brend u našoj zemlji nastaviti poslovati pod drugim okriljem. 

Krug djelovanja renomirane bh. kompanije ovim potezom je proširena i na ugostitljeski sektor. U BiH pomenuti restoran godinama unazad je egzistirao u Alta shoping centru kojeg je kompanija Bingo preuzela početkom 2017. godine.

Sarajevski Vapiano trenutno je u fazi renoviranja, a njegovo otvaranje očekuje se ovog proljeća ukoliko epidemiloške mjere to dozole.

  • Podsjećamo, još u aprilu 2020. godine poznati njemački lanac restorana Vapiano podnio je zahtjev za bankrot zbog finansijskih posljedica koje je izazvala pandemija koronavirusa. Dionice u Vapianu, čiji restorani nude pizzu, tjesteninu i salate, pale su tada za dvije trećine donoseći godišnje gubitke preko 90 posto i stavljajući kompaniju na teritoriju dionica s tržišnom vrijednošću od samo 25 miliona dolara.

    U Austriji je 12 objekata preuzeo austrijski biznismen Josef Donhauser.

    Prvi restoran pod imenom Vapiano otvoren je 2002. godine u Hamburgu u Njemačkoj.

    Dvije godine kasnije, osnivači su odlučili svoj koncept svježe pripremljenih obroka u ambijentu neformalnog objedovanja, svijetu ponuditi i kroz franšizu, pa su paste, antipasti, pizza i salate restorana Vapiano osvojili srca mnogih ljudi širom svijeta.

    Ipak, sada je poznati gastronomski lanac restorana pred bankrotom i njegova budućnost je u velikoj neizvjesnosti. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,