Petak, 3. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

532

OPORAVLJENI

20

UMRLI

16
Preuzmite sliku

Telemach podnio prijavu protiv BH Telecoma

Kompanija Telemach danas je u saopćenju za javnost upozorila bh. javnost “na neistine koje BH Telecom iznosi u razgovorima sa korisnicima i koje su direktno usmjerene protiv Telemacha”.

– Sa takvim ponašanjem se suočavamo nakon što je BH Telecom odlučio da poveća cijene za 4,90 KM, od 1.3.2020.

Došli smo do informacija o više namjernih propusta koje predstavljaju radnje nedopuštenog trgovanja, kao što su neistine da će usluge Telemacha ‘sad poskupljivati’, da je na Stupu ‘izgorjelo’ na desetine televizora korisnika Telemacha jer je ‘mreža većinom ilegalna i zbog toga bez ISO standarda’; da Telemach ‘preko 50 posto korisnika ne prijavljuje, ‘radi monopolistički i ucjenjuje’… – navode iz Telemacha.

Sve informacije koje su iznijeli, kako kažu, “dobili su od nezadovoljnih građana koji su iskazali svoj revolt ponašanjem zaposlenih u BH Telecomu”.

Iz Telemacha podsjećaju da su oni kompanije koja već deset godina investira desetine miliona KM godišnje u Bosni i Hercegovini, uredno plaća porez i kroz zapošljavanje više od 1.000 ljudi izdržava oko 3.000 članova njihovih porodica’.

– Da bi zaštitio svoje poslovanje, Telemach je podnio prijave protiv BH Telecoma Regulatornoj agenciji za komunikacije i Tržišnoj inspekciji BiH – navodi se u saopćenju iz te kompanije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,