Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Telemach fondacija u akciji: Paketići za socijalno ugroženu djecu

Preuzmite sliku

Decembar i praznici zauzimaju posebno mjesto u Telemach fondaciji. Prazničnu čaroliju i praznični duh predstavnici Telemach fondacije nastoje donijeti u domove socijalno ugrožene djece i učiniti im ove dane ljepšim i ugodnijim.

Tako je bilo i ove godine, a više od 500 mališana obradovano je posebnim Telemach prazničnim poklonima. Akcija je realizovana u Konjicu, Bugojnu, Novom Travniku, Gračanici, Jablanici, Ilijašu, Brezi, Hadzićima, Brezi, Trebinju, Zvorniku, Banjaluci, Bratuncu, Brčkom, Zenici, Gacku i Tuzli.

“Nastojimo krajem svake godine razveseliti i obradovati što više mališana prazničnim poklonima i uljepšati im svakodnevnicu. Partneri u realizaciji su nam lokalni centri za socijalni rad, te udruženja kojima su u fokusu djeca”, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Osim ovih 500 mališana, zaposlenici Telemach BH su ove godine obradovali i dodatnih 110 dječaka i djevojčica, u saradnji sa Udruženjem “Zemlja djece u BiH” od kojeg su preuzeli novogodišnja pisma mališana iz Bosne i Hercegovine i ispunili im novogodišnje želje navedene u pismima.

Inače, vrijedi spomenuti da je Telemach fondacija tokom ove godine podržala više od 30 različitih projekata i inicijativa u koje je bilo uključeno više od 4.900 ljudi koji su imali direktnu korist od tih projekata, dok je indirektnu korist ostvarilo više od 45.000 ljudi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,