Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Telemach BH najpoželjniji poslodavac u ICT sektoru za 2020. godinu

Preuzmite sliku

Prema glasovima posjetilaca MojPosao.ba portala kompanija Telemach BH izabrana je za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu.

Izbor „Najpoželjniji poslodavac“ se u organizaciji Mojposao.ba portala organizuje već 14 godina, a Telemach BH se pozicionirao među TOP 3 Najpoželjnija poslodavca u ICT sektoru, i to na 1. mjestu. MojPosao.ba je pored istraživanja „Najpoželjniji poslodavac tokom 2020.“ godine realizovao i istraživanje koliko se promijenila percepcija građana BiH o najpoželjnijim poslodavcima tokom protekle godine, te koji su faktori uticali na to.

U tu svrhu provedena su istraživanja „Najpoželjniji poslodavac 2020.“ godine prije pandemije COVID-19, i istraživanje pod nazivom „Za koga biste željeli raditi u 2020.“ provedeno krajem 2020. godine. Po osnovu rezultata navedenih istraživanja Telemach BH je proglašen za „Najpoželjnijeg poslodavca“ u ICT sektoru za 2020. godinu. Telemach BH je u Bosni i Hercegovini prisutan deset godina i od samog
početka, prema riječima Admira Drinića, generalnog direktora kompanije Telemach BH, fokus poslovanja kompanije su uposlenici.

“Tehnologija je izuzetno važna, ali ona nam samo daje dobar temelj. Ljudi su ti koji su nosioci ideja i inovacija, koji mogu da kreiraju značajne stvari i dovedu do uspjeha. Telemach je oduvijek bio mjesto za rad i razvoj karijere, pozitivne radne atmosfere, stručnog napredovanja, kao i inovativnog pristupa poslovanju. Od 2010. do danas, rasli smo i kreirali nova radna mjesta, te tako u Telemach-u danas radi preko 650 profesionalaca, uz više od 300 uposlenih kod naših kooperanata. Svi oni su posvećeni Bosanci i Hercegovci, koji Telemach čine onim što danas jeste – domaća kompanija, sa velikom vizijom za bolji život. Uvijek težimo da dajemo šansu mladim i obrazovanim, prije svega, vrijednim, ambicioznim, energičnim i kreativnim ljudima.”,  istakao je Drinić.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi, u BiH posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje