Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svi radnici odjavljeni: Poznata tuzlanska zaštitarska agencija ide u stečaj

Preuzmite sliku

Poznata tuzlanska zaštitarska agencija Cobra-Security ide ka stečaju.

U društvu je krajem septembra pokrenut prethodni postupak za utvrđivanje uslova za stečaj, dok su 10. oktobra povjerioci pozvani da obezbijede predujam od 7.000 KM za otvaranje stečajnog postupka, izvještava Indikator.ba.

Priremeni stečajni upravnik Almir Bajrić je ustanovio da je društvo obustavilo obavljanje osnovne djelatnosti u julu ove godine nakon blokade računa. Svi radnici su odjavljeni.

Obaveze društva ukupno iznose 607.776,00 KM a odnose se na dugoročne kredite, dobavljače u zemlji i inostranstvu, obaveze po osnovu plaća i naknada plaća kao i kratkoročne kredite i ostale kratkoročne obaveze.

Imovina koju društvo posjeduje sastoji se od 3 motorna vozila za koja su donesena rješenja o naplati porezne obaveze iz imovine društva od Kantonalnog poreznog ureda Tuzla. Pored putničkih motornih vozila društvo posjeduje deset komada vatrenog oružja kratke cijevi, MTS opremu, tv uređaj, receiver dojavnog centra, klima uređaj i dva računara. Imovine u vidu nekretnina društvo nema.

Ispitujući prijedlog za pokretanje stečajnog postupka Općinski sud u Tuzli je utvrdio da je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka dopušten i osnovan s obzirom na to da je stečajni dužnik platežno nesposoban.

Povjerioci su pozvani da uplate predujam kako bi se mogli finansirati svi troškovi stečajnog postupka.

Osnivač društva Cobra-Security je Meksim Joldić. Na kraju 2021. društvo je imalo 45 zaposlenih a poslovni prihodi bili su 655.000 KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,