Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svečano otvorena Bingova farma koka nosilja u Ciljugama

Preuzmite sliku

Danas je svečano otvorena farma koka nosilja Ciljuge u Općini Živinice.

Farma kompanije Bingo je od samog početka rađena po evropskim i svjetskim standardima, te se od samog početka gradilo i projekat se realizirao po strogim pravilima kako bi farma dobila Halal i Hacap certifikat. Projekat farme koka nosilja je započet prije dvije godine, ali su se u proteklom periodu susreli sa brojnim administrativnim poteškoćama. I pored toga, uspjeli su dovršiti implementaciju zacrtanog i javnosti predstaviti najmoderniju farmu koka nosilja u regiji.

Bingo je lider u proizvodnji, prodaji i izvozu domaćih proizvoda, a sada će u svom bogatom asortimanu imati i kvalitetna jaja 100 hiljada koka nosilja, koliko će ih biti u završnoj fazi projekta. Dnevna prouzvodnja jaja je 39 hiljada komada, a već su u prodaji u svim Bingovim objektima na području BiH.

Bingo ima veliki potencijal rasta i razvoja i značajne projekte s tim u vezi, za naredni period. Svečanom otvorenju savremene farme koka nosilja u Ciljugama, Općina Živinice prisustvovao je veliki broj zvaničnika iz društvenog i političkog života Tuzlanskog kantona (RTV7)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,