Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svečani akademski čas na fakultetima eMPIRICOM Tuzla i eMPIRICA Brčko

Preuzmite sliku

Popularno

Fakulteti Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli i Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom organizovali su zajednički svečani akademski čas za 10. generaciju brucoša u Brčkom i 2. generaciju brucoša u Tuzli, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini.

Dobrodošlicu brucošima je poželio direktor mr.sci. Muhdin Mujačić riječima:

  • “Na našim fakultetima smo od samog početka bili posvećeni obrazovanju studenata nove generacije. Mi smo među rijetkima koji su svih ovih godina imali obrazovne servise poput integriranog informacijskog sistema, platforme za e-učenje, web konferencijskog sistema, elektronskih biblioteka, servisa u oblaku. Prvi smo tehnologiju za koju obrazujemo mlade ljude stavili u funkciju njihovog razvoja i uspjeha.

    U junu ove godine uspješno smo okončali postupak institucionalne akreditacije Visoke škole eMPIRICA, te tako postali jedina akreditirana visokoškolska ustanova u Brčkom. Rezultat je ovo predanog i kvalitetnog rada u obrazovanju studenata, posvećenosti razvoju vlastitih resursa, kapaciteta i kvaliteta, te postupanja i djelovanja isključivo u zakonskim okvirima.

    Visoka škola eMPIRICOM, koja je izrasla iz Odjeljenja Visoke škole eMPIRICA u Tuzli, 2020. godine je dobila početnu akreditaciju, a za dvije godine nas očekuje postupak institucionalne akreditacije u kojem ćete i vi aktivno učestvovati kao studenti.

    Analize naše Alumni zajednice pokazuju da je 90% dosadašnjih diplomanata pronašlo svoje prvo zaposlenje u struci unutar 3 mjeseca po diplomiranju. Zaposleni su u IT i drugim kompanijama u okruženju, većinom onim u kojima su izvodili svoje praktično obrazovanje, ali i u kompanijama širom svijeta.”, te je na kraju istakao:

    “Ovom prilikom vam, ispred fakulteta eMPIRICOM Tuzla i eMPIRICA Brčko, želim uspješno studiranje i ulazak u akademsku zajednicu. Želim vam uspjeh tokom studija, dobro zdravlje, svaku sreću u ličnom i akademskom životu! Dobro nam došli!”

  • Nakon svečanog dijela studenti su pristupili edukaciji za korištenja elektronskih servisa koji su im osigurani besplatno tokom studija:

    – eCampus platforma za online učenje,

    – Microsoft Azure Dev Tools for Teaching,

    – Microsoft Office 365,

    – Cisco akademija,

    – Oracle akademija,

    te su prisustvovali i svojim prvim predavanjima.

    Svim studentima želimo uspješan početak akademske godine, dobro zdravlje, mnogo novih znanja i dobrih ocjena.

    Za sve one koji još nisu odabrali gdje će studirati, ili žele nastaviti svoj studij na fakultetima eMPIRICOM Tuzla ili eMPIRICA Brčko, omogućili smo da svoje zahtjeve za upis mogu predati do 29.10.2021. godine. Informacije možete dobiti putem e-maila empirica@empirica.ba, telefona 035 312 350, ili na web stranicama www.empiricom.ba i www.empirica.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje