Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sutra prvi let: Avion Airbus 321 aviokompanije Bosnian Wand Airlines prvi put sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačka aviokompanija Bosnian Wand Airlines večeras je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo organizirala prijem povodom slijetanja njihovog prvog aviona i tom prilikom rečeno je da će sutra biti organiziran prvi let iz Sarajeva za Štokholm.

  • 150108125.6_xl
  • Kako je novinarima izjavila glasnogovornica Bosnian Wand Airlinesa Elma Zećo, ovo je prvi put da avion ove kompanije sleti na sarajevski aerodrom.

    Dodala je da Bosnian Wand Airlines zapošljava oko 50 radnika, dominantno građana Bosne i Hercegovine, te da su to većinom mladi ljudi.

    Letne operacije započinjemo sa jednim avionom Airbus 321. Kako se bude širio obim operacija tako će se širiti i flota. Imaćemo ponude koje će biti primamvljive stanovnicima BiH, a tome ćemo obavijestiti javnost“, navela je Zećo.

    Prema riječima menadžera za letove u ovoj kompaniji Harisa Čolomana, osim za Štokholm, biće otvorene linije i za Atinu, Bejrut, Džedu, Erbil, Amsterdam, Frankfurt.

  • bosnian-wand-airlines-danas-dobija-avion-arapi-osnovali-bh-aviokompaniju_1420701516
  • Zavisno od prodaje, planiramo uvođenje i drugog aviona. Kako bude išla prodaja, tako će se povećavati i flota. U planu je i povezivanje sa SAD-om i to jedan od naših dvogodišnjih ciljeva. Kada se budemo etablirali kao jedan od vodećih brendova u ovom dijelu Evrope, krenućemo i sa prekookeanskim letovima“, rekao je Čoloman. (Ekapija.ba/ Foto:Feđa Krvavac/Klix.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje