Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Subvencionirana kreditna linija u iznosu od 25 miliona maraka za privredne subjekte na teritoriji Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Subvencionirana kreditna linija u iznosu od 25 miliona maraka za privredne subjekte na teritoriji Tuzlanskog kantona

Zahvaljujući  ugovoru o saradnji između Vlade Tuzlanskog kantona i Sparkasse Bank dd BiH privrednici i privredna društvima sa područja Tuzlanskog kantona imaju pristup posebnoj kreditnoj liniji.

Kreditna linija Sparkasse Bank namijenjena je pravnim licima sa sjedištem na području Tuzlanskog kantona. Kreditna linija vrijedna je 25 miliona KM, dok je najveći pojedinačni iznos kredita za osnovna i obrtna sredstva 2.000.000 KM. Prema ugovoru, Vlada TK se obavezala da će subvenicionirati dio godišnje kamatne stope u procentu od 3% za svaki od odobrenih kredita. To znači da će privredni subjekti koji se odluče za ovaj kredit imaju kreditnu stopu od samo 1,2%. Analizirajući ponudu banaka možemo slobodno reći da je ovo trenutno najpovoljnija kreditna linija. Cilj joj je povećanje obima poslovanja, broja zaposlenih, nove investicije i uvođenje novih tehnologija u proizvodne procese.

  • Informacija o mogućnostima koje pruža kreditna linija vrlo brzo se proširila među privrednicima. U Poslovni centar Tuzla, Sparkasse Bank, svakodnevno stižu, kako navode, kvalitetne aplikacije, pa se i na osnovu toga može zaključiti da privredi Kantona trebaju i ovakve mogućnosti. Tuzlanski kanton je u novijoj historiji BiH pokazao da ima sluha za poduzetništvo i da je taj duh veoma prisutan, bilo da je u pitanju Gračanica, Gradačac, Kalesija, Živinice i sva ostala mjesta u Kantonu.

    Više informacija OVDJE.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje