Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Starbucks zatvara 150 lokala širom svijeta

Preuzmite sliku

Poznati lanac kafeterija Starbucks zatvara 150 lokala širom svijeta. 

Posljedica je to objave lošijih poslovnih rezultata u prvom kvartalu ove godine zbog čega je vrijednost Starbucksovih dionica pala za pet posto u samo nekoliko sati, piše Business Insider.

Lokali otvoreni prije više od godinu dana trebali su imati rast prometa oko 2,9 posto, no ostvarili su rast oko 1 posto.

Zbog toga je Starbucks najavio brojne radikalne promjene.

Tako od iduće godine neće otvarati nove poslovnice tamo gdje već imaju snažnu prisutnost, a zatvorit će oko 150 lokala koji nisu ostvarili očekivanja, što je tri puta više od 50 lokala koliko prosječno zatvaraju svake godine.

“Moramo se brže prilagođavati našim klijentima i njihovim zahtjevima”, rekao je Kevin Johnson, direktor Starbucksa, prenosi Index.hr.

Starbucks u posljednje vrijeme ima dosta problema. Howard Schultz dao je ostavku na mjesto direktora kompanije jer se planira kandidirati za američkog predsjednika, a nakon skandala s izbacivanjem Afroamerikanaca iz lokala uveli su nova pravila prema kojima svi mogu boraviti u njihovim kafićima bez obzira na to jesu li nešto naručili ili nisu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: