Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stanovništvu u poplavljenim područjima Arcelik, Omega i BEKO doniraće bijelu tehniku (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ovom prilikom želimo u ime kompanije Omega doo Živinice i kompanije Arcelik, brend Beko iskazati žaljenje zbog svega što se desilo i iskazati našu sućut svim nastradalim usljed nepogode.

Naime, cijeneći izuzetno tešku situaciju uzrokovanu rijetko viđenom elementanom nepogodom, koja je pogodila stanovništvo naše države, kompanija Arcelik iz Turske i kompanija Omega doo Živinice koja je generalni zastupnik brendova BEKO,GRUNDIG I BLOMBERG, osjetili su se društveno odgovornima i iskazali želju da pomognu u otklanjanju i sanaciji šteta nastalih posljedicom nepogode.

  • beko-donacija
  • Kompanija Omega u suradnji sa svojim partnerom kompanijom Arcelik , brendom BEKO, započela je sa prvim danom dešavanja nepogode projekat pomoći stanovništvu Bosne i Hercegovine pogođenim poplavama i klizištima.

    Počeli smo pružati pomoć već sa prvim danom nepogode u smislu darivanja pomoći u hrani putem Crvenog krsta, na područje koje je u to vrijeme bilo dostupno za distribuciju prehrane.

    Od prvog dana smo dali na raspolaganje svoj Centralni servis za pružanje besplatne pomoći u servisiranju i besplatnim rezervnim dijelovima. Ovaj vid pomoći pružamo do 15. Jula svim našim kupcima i to bez ograničenja u smislu starosti uređaja.

    Omega doo Živinice i firma Arcelik uručili su ček u iznosu od EUR=75.000,00 Crvenom krstu kao nositelju projekta distribucije BEKO bijele tehnike i to iz asortimana frižidera, mašina za veš i štednjaka, te pomoći u vidu paketa sa najpotrebnijim prehrambenim i higijenskim potrepštinama.

    Nadalje Omega doo Živinice i kompanija Arcelik će od svakog prodatog uređaja bijele tehnike BEKO do septembra mjeseca 2014. godine izdvajati 4 KM koje će, također, usmjeriti za pomoć nastradalom stanovništvu. Također, ovaj dio će se također distribuirati preko Crvenog krsta.

    Vrijednost cjelokupnog projekta je 350.000,00 KM.

    Pored gore navedenog Omega i Arcelik sa brendom Beko će objaviti i dodatnu akciju, ograničenog roka trajanja za olakšanu nabavku uređaja iz našeg asortimana.

    Naglašavamo da ovo neće biti kraj našim nastojanjima da pomognemo stanovništvu BiH u otklanjanaju i olakšavanju posljedica ove katastrofe. Vaša Omega i Beko

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje