Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srebrenik bogatiji za 8 novih biznisa

Preuzmite sliku

Investicijska fondacija Impakt i Grad Srebrenik organizirali su finalnu prezentaciju polaznika obuke IMPAKT inkubatora poslovnih ideja.

Tokom obuke polaznice i polaznici su razvili ideju u poslovni model, s planovima i finansijskim projekcijama, koje su na današnjem događaju predstavili stručnoj komisiji.

8 poslovnih ideja, koje su ocijenjene kao najbolje i koje će dobiti priliku da dobiju bespovratnu finansijsku podršku kao i dodatnu stručnu i mentorsku podršku su:

Almir Junuzović – AS print
Amra Mehuljić – Frizersko-kozmetički salon “Dreams”
Anela Morankić – Centar zdravljaFISIOMEDIC
Dženan Taletović – OR „Ruskoo“
Jasmin Vejzović – Urban Print
Mirsad Imširović – „MACK“ d.o.o.
Nesim Fazlić – Privatna predškolska ustanova „MALI SVIJET“
Sabina Dorić – “UR RESTORAN HAPPY KIDS“.

Investicijska fondacija Impakt kroz rad inkubatora pruža integralni program podrške novoosnovanim i postojećim biznisima da pokrenu i ubrzaju svoj razvoj, nudeći pristup ciljanim resursima i uslugama. Glavni cilj je stvaranje uspješnih novih poslova, onih koji će nakon izlaska iz inkubatora biti finansijski samodostatni.

Članovi komisije su bili Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Jasmin Hogić, šef Službe za finansije, pomoćnik gradonačelnika Grada Srebrenik i Elza Bijelić, predstavnica privatnog sektora.

„Skoro smo obilježili 300 podržanih biznisa i jako smo ponosni što se ovih 8 biznisa pridružilo Impakt mreži. Grad Srebrenik prepoznaje potrebe razvoja poduzetničkog eko-sistema u lokalnoj zajednici i ponosni smo što kroz partnertsvo i udruživanje snaga zajedno gradimo bolje okruženje za nastanak i opstanak poduzetništva u Srebreniku.“ – izjavio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,