Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Solarne elektrane: Spas od poskupljenja struje

Preuzmite sliku

Nemojte dozvoliti da Vas zateknu najavljena poskupljenja električne energije i da ugroze Vaše poslovanje.

Izgradnja solarnih fotonaponskih elektrana čija se proizvedena električna enargija koristi za vlastite potrebe, odnosno potroši se na mjestu njenog nastanka, predstavlja optimalno rješenje za male i velike industrijske kupce.

Samostalnom proizvodnjom iz vlastite solarne elektrane znažno se umanjuje se iznos računa za električnu energiju. Na ovaj način kompanije koje izgrade solarnu elektranu postaju konkurentnije i energetski neovisnije. U skladu sa važećim zakonskim propisima ovaj vid izgradnje ne zahtijeva komplilovanu proceduru ishođenje dozvola što u mnogome olakšava i ubrzava postupak izgradnje.

  • Detaljna analiza potrošnje električne energije odnosno analiza pripadajućih troškova nabavke električne energije, daje odgovor o isplativosti ulaganju u izgradnju solarnih elektrana za vlastite potrebe.

    Rok povrata na uložena sredstva iznosi do 6 godina. Ukoliko dođe do najavljenog poskupljenja realno je očekivati znatno kraći rok povrata.

    Solarne elektrane postaju nezaobilazan izvor električne energije i njihovo korištenje se kontinuirano povećava budite i Vi proizvođač „zelene energije“. Dodatne informacije o cijenama i instalaciji solarnih elektrana potražite na www.solarne-elektrane.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje