Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sedam super razloga zašto trebate ljetovati u Turskoj!

Preuzmite sliku

Popularno

Predivna Turska nije samo Istanbul i Ankara, ova zemlja ima neke od najboljih gradova na moru, a pored Dalamana i Bodruma najatraktivnija je svakako Antalijska regija koja iz godine u godinu s razlogom privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta. 

Čisto i predivno more, rajske plaže i vrhunski klubovi… U nastavku teksta pogledajte sedam razloga zašto trebate ljetovati u Turskoj.

Cijene su odlične

Ljetovanje u Turskoj je barem 30% jeftinije od ljetovanja u Grčkoj, a i do 60% jeftinije od ljetovanja u Hrvatskoj. Cijene hotela i all inclusive usluga su zaista povoljne a omjer onoga što dobijete za novac sigurno će biti razlog više da već naredno ljeto ponovo Tursku upišete kao obaveznu destinaciju za ljetni odmor.

Hrana je izvrsna i ukusna

Gastro ponuda Turske je poznata u cijelom svijetu, a ljetovanje u Turskoj nije samo uživanje u njihovoj kuhinji nego i internacionalnoj kuhinji, ali i azijskoj i to po vrlo pristupačnim cijenama. U najvećem broju slučajeva u sklopu hotelskog aranžmana možete beskrajno uživati u svim delikatesama tokom trajanja odmora.

  • Odlični aranžmani

    Direktni letovi iz Tuzle za Antalijsku regiju super zvuče, zar ne? E upravo takve aranžmane Agencija Golden Tours godinama unazad realizira. Lista hotela u ponudi je beskrajna, a upravo ljetovališta poput Alanye, Sidea, Kemera, Beleka ispunjavaju apsolutno svaku tačku sa vaše liste prioriteta. Želite šljunkovitu ili pješčanu plažu, više ili manje zelenila, hotele za porodičnu idilu ili one gdje je party 24/7 sve se nalazi u ponudama o kojima više informacija možete dobiti ukoliko kontaktirate ljubazno osoblje agencije.

  • Predivno more i plaže

    Već smo rekli da je more čisto i predivno, a takve su i plaže. Veliki broj plaža ima bijeli pijesak, a more je čisto, plitko i vrlo toplo. Čuli ste recimo za Kleopatrinu plažu u Alanyi, nije bez razloga jedna od najljepših na Antalijskoj regiji. Kada bi ocjenivali plaže na Antalijskoj regiji, postoje samo manje ili više odlične.

  • Shopping

    Turska je jedna od najboljih zemalja za ljubitelje shoppinga. Osim kupanja i odmora na moru možete uživati po cijeli dan cjenkajući se s trgovcima i kupujući proizvode po vrlo niskim cijenama.

    Epidemiološke mjere

    Turci su šampioni kada su epidemiološke mjere u pitanju. Od kretanja na ulici, javnom prevozu, objektima zatvorenog tipa prvi utisak je da ste među ljudima koji jako poštuju mjere, a to je super osjećaj. Obzirom da smo se još prošle godine uvjerili na kakav način su domaćini odgovorili Korona izazovu, ove ćemo Vam prepustiti da se i sami uvjerite. Kada su u pitanju testovi, kontaktirajte agenciju i po ovom pitanju su odlične pogodnosti pripremljene.

  • Fakultativni izleti 

    U bilo kojem mjestu da odsjednete, lista fakultativnih izleta kojima možete dodatno “začiniti” putovanje je odlična. Ukoliko ste ljubitelj adrenalina, parasajling je super stvar gdje iz ptičije perspektive posmatrate predivno more, bez brige i više je nego sigurno. Za one koji nisu adrenalinski ovisnici, ronjenje, safari ili kupanje sa delfinima je super iskustvo. Svi oni koji bi svoje ljetovanje proveli u Beleku, obavezno posjetite “The Land of Legends”, o čemu se radi? Dovoljno je da ukucate na google ili youtube.

  • Najbolje smo ostavili za kraj, dovoljno je reći: Hamam! Za bilo koji da se odlučite iz brojnih ponuda, jednostavno greške nema. Da ne zaboravimo, za one koji vole rentati automobil ili im nije teško malo duže se voziti busem, trk do čuvene Cappadocie!

    Sve u svemu, pronađite destinaciju, odaberite najbolji datum i uživajte u sigurnom i predivnom ljetovanju

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje