Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Savremeni salon “Misk” u Tuzli: Mjesto savršeno za opuštanje tijela (FOTO)

Preuzmite sliku

Savremeni masažni salon “Misk” nalazi se u Tuzli, mjesto na kojem se možete napokon opustiti i odmoriti vaše tijelo. Radno vrijeme salona “Misk” je od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati i subotom od 10 do 15 sati, a sve dodatne informacije možete dobiti putem web stranice klikom OVDJE, e-mail adrese info@misk.ba ili broja telefona 062/005-591. 

Smješten u srcu Tuzle, na adresi Maršala Tita 2-a, kroz ugodan ambijent “Misk” nudi širok spektar usluga koje će vašem tijelu vratiti svježinu.

Tim profesionalaca će se pobrinuti da u potpunosti uživate u tretmanu blatom, maderoterapiji, transkvante nervnoj simulaciji Tens, hidžami, masaži ili aqua detoxu.

Tretman blatom

Tretmani blatom tijelu donose niz prednosti. Nakon samo jednog tretmana koža je vidljivo zategnutija i glađa na dodir, a blato reducira masno tkivo i detoksificira cijeli organizam. Tretmani blatom nove generacije uključuju zamatanje toplim zavojima, a nakon toga slijedi masaža i tuširanje. Za najbolji učinak potrebno je oko deset tretmana koji će vas, uz pravilnu prehranu i način života, učiniti vitkijima i čvršćima.

  • Maderoterapija

    Maderoterapija ili terapija drvetom je sve popularnija kod nas, ali i u svijetu. To je jedan oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala, odnosno drveta. Iako se uglavnom žene odluče za ovu masažu da bi se riješile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima i generalno za detoks organizma. Za maderoterapiju je specifičan set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji skoro 20 drvenih alata za masažu, a većina podsjeća na modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Odatle često i taj naziv “masaža oklagijama”.

    Tens

    Stimulira živce u koži te time blokira signale boli prije nego što dođu do mozga. Elektroterapija je korištenje električne energije u svrhu liječenja. U medicini, pojam elektroterapija se odnosi na različite tretmane, uključujući upotrebu električnih uređaja kao što su moždani stimulatori, koji su korisni kod neuroloških bolesti. Tens se također primjenjuje za korištenje električne struje u svrhu ubrzanja zacjeljivanja rana i ubrzanog oporavka od povreda, te kao stimulacija mišićnog sistema u procestu rehabilitacije. Ovdje je zapravo riječ o upotrebi struje proizvedene u uređaju u cilju stimulacije živaca za terapeutske svrhe. Tens je neinvazivna, nisko rizična stimulacija živaca kojoj je namjera smanjiti bol, akutnu i hroničnu, iako postoje kontroverze oko učinkovitosti u liječenju hronične boli.

  • Detox

    Jedan od modernijih načina korištenja energetske medicine je i upotreba aqua detoxa, revolucionarnog uređaja za pomoć pri detoksikaciji i podizanje nivoa energije u tijelu. Korištenje aqua detoxa se preporučuje u svakom trenutku kada osjetite da vam je potrebna detoksikacija i vraćanje imunološkog sistema u ravnotežu zbog loše prehrane, stresa, pada imuniteta, korištenja lijekova, loših navika (cigarete, alkohol), dugotrajni rad za računarom, operativnih zahvata i pada nivoa energije.

    Upotreba aqua detoxa nije namijenjena za trudnice, osobe s pacemakerom, osobe oboljele od epilepsije i osobe s transplantiranim organom.

    Aqua detox proizvodi frekvneciju koja lagano prolazi našim tijelom i stimuliše naše ćelije. Time se postiže efekt rebalansiranja ćelijske energije omogućavajući ćelijama ubrzano izbacivanje različitih toksina koji su napunili ćelije. Aqua detox stimuliše samo prirodne tjelesne funkcije izlučivanja i samim time omogućava izlučivanje toksina i i ostalih štetnih materija koje su se nakupile u ćelijama. Tretman neće stimulisati tijelo da izluči vitamine, minerale, hranjive sastojke ili medikamente.

  • Masaže

    Stručni tim salona “Misk” nudi i sve vrste ručnih masaža (sportska, medicinska, relax i kraljevska). Masažu je moguće definirati kao primjenu sistemske manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe. Premda danas postoje različiti aparati za masažu ručna masaža je zasigurno najefikasnija metoda, jer uz terapijsku ima i dijagnostičku komponentu. Psihološko značenje fizičkog kontakta kao modaliteta liječenja nije upitno. Masaža je najstariji oblik liječenja, a izvodi se ručno ili pomoću aparata. Preko kože djeluje na mišićni, nervni i limfni sistem.

  • Hidžama

    Hidžama je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Predstavlja lokalnu metodu puštanja krvi,a izvodi se zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentarijem te se vakum povlači na određenim tačkama. Njome se uklanja nečista krv koja se nalazi ispod potkožnog tkiva. Ova metoda se primjenjuje kod stimulisanja rada jetre, slezene i želuca, liječenja grčenja mišića vrata, leđa i stopala, liječenja migrene, putem aktiviranja cirkulacije krvi i poboljšavanja njenog kvaliteta i podizanja imunološkog sistema, poboljšava se vid i liječe se bolesti očiju. Koristi se i kod liječenja opće slabosti, bolesti probavnog sistema, bola u nervima, regulacije krvnog pritiska, aktiviranja imunološkog sistema, čišćenja od toksina te prevencije moždanog udara. (Marketing | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje