Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sajam turizma i ekologije ‘LIST – Lukavac’ sredinom septembra

Preuzmite sliku

Organizacioni Odbor 18. sajma turizma i ekologije ‘List’ Lukavac, kako je to ranije objavljeno, uz saglasnost načelnika općine Lukavac Edina Delića i direktora sajma Izeta Nuhanovića, donio je odluku o izmjeni termina održavanja.

Prvobitno planirani termin za održavanje sajma 7. maja je zbog pandemije izazvane koronavirusom promijenjen i određen je novi termin od 17. do 19. septembra 2020. godine. Potvrđeno je to i na četvrtoj po redu sjednici Organizacionog odbora koja je održana u Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona.

Na sjednici je razgovarano o do sada provedenim aktivnostima na pripremama za Sajam LIST 2020, a razmatran je i prijedlog sadržaja pratećih manifestacija na Sajmu, promotivne aktivnosti, prezentacije i sve što treba kako bi i 18. sajam “List” bio kvalitetan i na nivou prethodnih godina.

Dogovara se nastup i podrška sa nekoliko bh. gradova, te državnim i ministarstvima na nivou FBiH, održavaju kontakti sa stalnim izlagačima, pozivaju se novi i, kako je istakao predsjednik Organizacionog Odbora sajma Aziz Čačković ‘List 2020’ Lukavac, sve je podređeno održavanju stalnih kontakata sa svim relevantnim faktorima za organizaciju sajma.

‘Tražimo najbolje i najsigurnije načine da i ovaj sajam turizma i ekologije uspješno realizujemo. Poduzet ćemo sve potrebne aktivnosti da zaštitimo izlagače i posjetioce u skladu sa svim mjerama zaštite koje propisuju nadležne institucije. Istovremeno, činimo maksimalne napore da svim našim izlagačima učinimo ugodan boravak u Lukavcu i Tuzlanskom kantonu’ – izjavio je Čačković.

Članovi Organizacijskog odbora Sajma planiraju ostvariti što više kontakata sa dosadašnjim i potencijalnim izlagačima iz inostranstva, posebno iz susjednih zemalja i za očekivati je da će i ove godine sajam, sa predznakom turizma i ekologije, zadržati međunarodni karakter, saopćili su organizatori.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,