Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sa bh. tržišta povučene opasne mašinice za šišanje i dječija lutka (FOTO)

Preuzmite sliku

Agencija za nadzor nad tržištem BiH ovih dana je povukla sa tržišta nekoliko proizvoda jer predstavljaju opasnost za potrošače.

Sa tržišta su povučeni:

Dječija lutka ”Happy Angel”

  • lutka-opasnaaa
  • Proizvod predstavlja hemijski rizik jer sadrži 10,59 % (m/m) di – (2-etilheksil) ftalata (DEHP), što nije u skladu s Odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate.

    Električna mašinica za šišanje „Domotec“

  • masinica-za-sisanje
  • Proizvod predstavlјa opasnost od strujnog udara i požara jer površina poprečnog presjeka provodnika napojnog kabla je manja od minimalno dozvolјene, uz proizvod nije isporučeno uputstvo niti je proizvod propisno označen.

    Proizvod nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-8:2007+A1:2007+A2:2009.

    Električna mašinica za šišanje „Barwn“

  • mainica-za-sisanje-opasna
  • Proizvod predstavlјa opasnost od strujnog udara i požara jer površina poprečnog presjeka provodnika napojnog kabla je manja od minimalno dozvolјene, uz proizvod nije isporučeno uputstvo niti je proizvod propisno označen.

    Proizvod nije usklađen sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-8:2007+A1:2007+A2:2009. Preporučuje se potrošačima koji posjeduju neki od ovih proizvoda da ga prestanu koristiti i vrate u maloprodaju gdje su ga kupili. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje