Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

RS dužna da isplati FBiH više od šest miliona KM

Preuzmite sliku

Republika Srpska je dužna da isplati Federaciji BiH 6.103.817 KM, odlučio je Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH.

Ovo je navedeno u Odluci o drugom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele sredstava s jedinstvenog računa za 2020. godinu. UO UINO usvojio je danas Nacrt  Zakona o carinskim prekršajima BiH i poslao ga u dalju proceduru kako bi se ispunila obaveza da on bude usvojen do 1. jula ove godine kada počinje primjena novog Zakona o carinskoj politici BiH, pišu Nezavisne.

Na današnjoj sjednici privaćen je i prednacrt Odluke o porovođenju zakona o carinskoj politici u BIH sa objavljenim tehničkim izmjenama zasnovanim na usklađivanju carinskog zakonodavstva EU, saopšteno je iz UIO BiH. UO UINO dao je saglasnost na izvještaj o radu Uprave za 2020. godinu te će biti dostavljeno Savjetu ministara BiH.

U izvjštaju se navode posljedice pandemije koje su negativno uticale na prikupljanje prihoda, kao i ostale redovne aktivnosti koje su obavljene tokom prošle godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,