Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rođendanska zabava: Kompanija Elektro-Agent iz Tuzle obilježila 28. godina uspješnog rada (FOTO)

Preuzmite sliku

Preduzeće je osnovano 1991. godine i svoj rad je započelo sa svega 5 zaposlenih. U svojoj razvojnoj putanji zahvaljujući menadžmentu, zaposlenima i njihovom znanju razvila se u tvornicu koja trenutno zapošljava 78 radnika.

Proizvodni pogon se u početku zasnivao na proizvodnji elektroinstalacijskih plastičnih cijevi, međutim u kratkom periodu dolazi do nabavke mašina Knuth, Olmas i Miller koje su uticale na promjenu proizvodnog programa i omogućile raznolikost proizvoda.

U daljem toku razvoja i širenja proizvodnje su i investicija i kupovina naprednih CNC probijačica i lasera čime smo kvalitet proizvoda podigli na najviši nivo, naročito kako bi zadovoljili zahtjevno inozemno tržište.

Prostire se na 5.912 m² od čega je 3.500 m² pod krovom. U okviru Poslovne zone ”Kreka Sjever” u posjedu je zemljišta od 4.877 m² na ukupan period od 80 godina, sa urbanističkom građevinskom i dozvolom.

U svom vlasništvu ima vozni park od 4 putnička i 10 teretnih vozila.

U vlasništvu preduzeća se nalazi i maloprodajni objekat u Lukavcu od 180 m2, maloprodaju u okviru preduzeća, kao i restoran Snack bar ‘Giardino’ u Ul.ZAVNOBIH-a br.13.

Pogoni:

1. Veleprodaja- magacin gotovog proizvoda
2. Maloprodaja
3. CNC pogon- najnoviji pogon Elektro-Agenta koji je uključen u modernizaciju proizvodnje. U sklopu pogona imamo slijedeće mašine: laser-koji može sjeći do 12mm, zatim dvije probijačice marke Amada
4. Pogon za elektrostatično nanošenje praha
5. Pogon varenja
6. Pogon galanterije
7. Štanceraj
8. Stolarija
9. Tokarija
10. Montaža i pakovanje

U okviru preduzeća, rade i djeluju slijedeće službe:

1. Administrativna služba
2. Služba finansija i računovodstva
3. Kadrovska i pravna služba
4. Služba navake i prodaje
5. Knjigovodstvo
6. Tehnička služba

U svom asortimanu broje više od 800 standardnih proizvoda, a uzimajući u obzir i proizvode koji se rade po narudžbama kupaca taj broj postaje dvostruko veći.

‘Ova godina je bila pravi izazov, s obzirom na preuzeto radno mjesto i svim popratnim, no zahvaljujući činjenici da sam imao jaku obuku i izgrađenu podlogu znanja koji sam preuzeo od prethodne vlasničke strukture, kao i činjenici da su radnici Elektro-Agenta vrijedni i sposobni ljudi koji se timski bore i rade, uspješno smo proslavili našu prvu godinu, zajedno sa B&H Stainless-om, s čijom zajedničkom saradnjom nastavljamo u budućnosti. Akcenat treba stavljati na domaću proizvodnju, što i jeste naš brend, uz konstantno ulaganje i usavršavanje, kako bi doprinijeli najboljim uslovima tržišta, ne samo našeg nego i izvan BiH. Povoljne cijene, usluga na visokom nivou i kvalitet naših proizvoda rezultirao je time da danas sarađujemo sa najvećim trgovačkim lancima,te preko 500 stalnih kupaca. Radna snaga je ključan faktor proizvodnje, pri čemu se trudimo pružiti našim uposlenicima okruženje u kojem će se osjećati kao dio kolektiva, te spriječiti odlazak radne snage iz naše države, jer uspijeh cijele kompanije je uspijeh svakog radnika’ – kazao je direktor kompanije Zlatko Ibrahimagić.

Elektro-Agent danas sarađuje sa preko 500 različitih komitenata, kako domaćih tako i inostranih, kao što su: Bingo doo, Fis doo, Penny Plus doo, Robot doo; Mercator doo; Konzum doo, Belamionix doo, Surtec Eurosjaj doo, Pevec doo, Pilot Company doo, Euro – Metali doo, IGM Visoko doo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje