Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Real Expo 2022”: Sektor nekretnina se okuplja u Sarajevu pod jednim krovom

Preuzmite sliku

Sa timom stručnjaka iz Kanade, Egipta i Turske firma Rekaz d.o.o. Sarajevo organizuje prvi Međunarodni sajam nekretnina u Bosni i Hercegovini “Real Expo 2022”.

Zvanična statistika potvrđuje da je broj arapskih turista koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu iz godine u godinu sve veći, pa je prošle godine dostigao više od 150.000, većinom iz zaljevskih država, predvođenih UAE, Saudijskom Arabijom i Kuvajtom.

Mnogi faktori su uticali na povećan odziv arapskih turista, prije svega, prijatna klima, slikovita priroda, lahkoća svakodnevnog života, također ublažavanje viznog režima i direktni letovi za Sarajevo iz mnogih zaljevskih gradova.

Sve je to pomoglo arapskim turistima da posjete našu zemlju, ne samo tokom ljeta, već i tokom cijele godine, te je na hiljade njih potaknulo da se umjesto hotela odluče za kupovinu kuća ili stanova.

Rast potražnje za kupovinom nekretnina u BiH od strane arapskih kupaca doveo je do ekonomskog buma u mnogim poslovnim sektorima, posebno građevinskom sektoru, sektoru proizvodnje i trgovine građevinskim materijalom, sektoru proizvodnje namještaja i drugim.

Međutim, uprkos tome, ovaj pozitivan uticaj nije uporediv sa drugim zemljama gdje je kupovina nekretnina od strane stranih kupaca jedan od glavnih faktora ekonomskog rasta, a neki je čak smatraju i spasom za ekonomija tokom teškog perioda kroz koji prolazi, kao što je slučaj u Turskoj.

U BiH je potrebno više aktivnosti koje će pomoći revitalizaciji tržišta nekretnina, povećati tržišnu dinamiku i maksimizira korist drugih sektora koji se odnose na nekretnine.

Nema sumnje da sajmovi nekretnina igraju veliku i važnu ulogu u stvaranju potrebne dinamike na tržištu nekretnina. Napominjemo da se u gotovo svim zemljama organizuju redovne sajmove nekretnina.

Rekaz doo je odlučio da organizuje prvi Međunarodni sajam nekretnina u Bosni i Hercegovini – Real Expo 2022.

“Na ukupnoj površini sajma od cc 2000 m2, svi zainteresovani za sektor nekretnina u Bosni i Hercegovini, okupit će se u Sarajevu pod jednim krovom u periodu 8-11. augusta 2022.“ kaže za Akta.ba direktor firme Rekaz Mohammed Sherbi.

Dodaje da Real Expo 2022 pruži jedinstvenu priliku izlagačima da plasiraju svoje proizvode i usluge te predstavite svoje projekte zainteresovanim kupcima i investitorima iz arapskih zemalja.

“Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se jave na email: info@realexpo2022.com ili +387 62 200 220 i rezervišu svoj štand na Sajmu Real Expo 2022“, poručuju organizatori.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,