Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Razgovor sa poslodavcima u Tuzli: Vaš prvi korak do posla u Njemačkoj je agencija JobStep

Preuzmite sliku

Sada imate priliku razgovarati sa svojim poslodavcem iz Njemačke za posao u Njemačkoj u svom gradu. Kako?

Agencija JobStep International organizira susret poslodavaca i zainteresiranih klijenata u Tuzli od 14.03. do 18.03.2022. To uspješno već rade dugi niz godina što se pokazalo kao dobra praksa.

Poznato je da potraga za poslom nije jednostavna aktivnost. Često uzrokuje stres, pa i onda kada se radi o poslovima u matičnoj državi gdje razumijemo u potpunosti jezik, radne obaveze i zakone. Dodatno opterećenje predstavlja traganje za poslom u drugoj državi poput Njemačke koja ima drugačije zakone od onih koje poznajete, a uz sve to i na njemačkom jeziku. Zato je tu agencija JobStep International koja će olakšati proces pronalaska posla, jer u svom timu ima na desetine zaposlenika koji poznaju zakone i načine djelovanja njemačkih institucija i poslodavaca, sve u cilju pronalaženja adekvatnog stručnog kadra sa područja Balkana za potrebe njemačkog tržišta.

Budući da je sve veći broj zainteresiranih kandidata koji žele svoj život i rad nastaviti u Njemačkoj, JobStep International kao agencija se profilirala za pomoć svim zaineresiranim da na jednostavan i brz način dođu do ostvarenja svog cilja.

Njemačka je u posljednje vrijeme zainteresirana za elektro struku, jer poslodavci zapošljavaju veliki broj Internet montera. Uslovi za te poslove su:

– Završena Srednja elektrotehnička škola – SSS

– Poznavanje njemačkog jezika A2 nivo

Ukoliko si u Tuzli i ispunjavaš navedene uvjete/uslove i želiš raditi i živjeti u Njemačkoj, tvoja prilika je stigla. Dovoljno je samo da se prijaviš na ovaj LINK.

Pozitivna iskustva onih koji danas rade u Njemačkoj i posao su dobili posredstvom agencije JobStep international možete pročitati na ovom LINKU.

Neka vaši prvi koraci ka zaposlenju budu JobStep!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje