Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Raiffeisen banka i BH Telecom osnovali zajedničku kompaniju: Uskoro platforma za lakše plaćanja roba i slanje novca

Preuzmite sliku

Ugovor o osnivanju kompanije ESP BH između predstavnika Raiffeisen banke, BH Telecoma te kompanija Comtrade i QSS potpisan je u petak, 5. jula, u Sarajevu. Djelatnost novoosnovane kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme koja će pravnim i fizičkim licima omogućiti povezivanje u cilju vršenja plaćanja roba i usluga, režijskih računa kao i slanje novca drugim korisnicima putem posebne mobilne aplikacije.

– Ljudi danas imaju sve manje vremena i sve su više okrenuti tehnologiji, a digitalizacija se provodi u svim sferama života pa tako i u oblasti finansijskih usluga. Mi kao banka razvijamo nove usluge kako bismo se prilagodili klijentima i riješili njihove potrebe na intuitivan i savremen način. Ova inovacijska platforma, koja do sada nije bila dostupna na tržištu BiH, će klijentima olakšati svakodnevna plaćanja na kasi u trgovinama, slanje novca drugim korisnicima aplikacije, te pojednostaviti izmirenje režijskih računa – izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da ga raduje što banka ima priliku s iskusnim partnerima raditi na razvoju dinamične i pouzdane platforme koja će kreirati novo korisničko iskustvo kod klijenata.

Aplikacija će biti dostupna fizičkim licima koji su korisnici bilo koje od mobilnih mreža u BiH, paralelno uz otvaranje tekućeg računa ili vezivanjem za postojeći tekući račun u Raiffeisen banci.

– BH Telecom je dokazani lider u implementaciji novih tehnologija. Danas se nalazimo u potpuno novom digitalnom dobu i BH Telecom ponovo, ovaj put sa partnerima, postavlja standarde za koje smo sigurni da će veoma brzo postati sastavni dio našeg svakodnevnog života. Svoju ulogu tehnološkog lidera i enablera u razdoblju digitalne transformacije društva, BH Telecom sada i potvrđuje uspostavljanjem prvog u nizu ekosistema, a koji se odnosi na fin-tech oblast. Izgradnja ovog ekosistema za plaćanje, u saradnji sa našim partnerima, ima za cilj da primjenom naprednih komunikacijskih tehnologija na finansijske usluge, omogući našim korisnicima nove generacije servisa da dobiju jasne i lako razumljive sisteme za sve vrste svojih plaćanja. Dodatna vrijednost se odnosi na brzinu i komfor pri plaćanju, te učestvovanje u loyalty programima – izjavio je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

Rješenja kompanija Comtrade i QSS, koje iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i uspješno implementirane projekte, podržavaju globalne standarde u bankarskom i telco sektoru, sa akcentom na jednostavnost, brzinu i sigurnost. (eKapija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje