Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radnici ”DITE” upozoravaju potrošače: “Teška prevara i podvala kupcima u BiH i Srbiji”

Preuzmite sliku

Ovih dana na policama pojedinih trgovina pojavila su se pakovanja praškastih deterdženata koje je davno za potrebe srbijanske firme ”Beohemija”, radila ”DITA” ali po njihovoj nekvalitetnoj recepturi.

”Kako bi zaštitili potrošače i otklonili sve dileme, posebno prije početka prozvodnje originalnih praškastih deterdženata u Fabrici deterdženata ”DITA”, predstavnici ove fabrike upozoravaju potrošače da ne kupuju ove proizvode, koji su proizvedeni davno, kojima je rok trajanja odavno istekao i koji su, pod svaku cijenu, namjenski nabavljani odnosno distribuirani u pojedine trgovine u BiH ali i Srbiji jer žele ostvariti bilo kakvu zaradu. U pitanju je klasično podmetanje i prevara potrošača. Neka kupci dobro paze i ukoliko vide na pakovanjima nazive INHEM, HEXIM, LORA I BEOHEMIJA neka to ne kupuju. Korištena je ambalaža Dite a unutra sipano nekvalitetno smeće od deterdženta koje smo radili po njihovoj nekvalitetnoj recepturi”, poručuju iz ”DITE”.

Navode da su ove proizvode slučajo primjetili na policama. Bilo bi dobro  da se ovim problemom pozabavi i nadležna inspekcija.

Po ovom pitanju oglasilo se i Udruženje potrošača Tuzlanskog kantona.

“Radnici DITE obavijestili su nas o ovom problemu i svakako naš stav je poznat. Uvijek smo zato da se kupuje domaće odnosno kupuju proizvodi čija kvaliteta se svakodnevno utvrđuje u nadležnim instituacijama u BiH. Zbog toga još jednom apelujemo na potrošaće u Tuzlanskom kantonu da kupuju samo provjerene prizvode”, kazala je u izjavi za web portal RTVTK Gordana Bulić, predsjednica udruženja potrošaća TK.

(RTVTK)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,