Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi instant transfer novca s računa na račun u BiH

Preuzmite sliku

Opcija instant plaćanja s računa na račun sada je dostupna i u Bosni i Hercegovini putem usluge KVIKO Instant.

KVIKO je prva platforma za instant plaćanje u BiH koje skraćuje vrijeme čekanja uplate novca s više sati ili dana na samo nekoliko sekundi, a korisnicima je dostupno 24 sata dnevno tokom cijele godine kroz KVIKO mobilnu aplikaciju.

“Bamcard svakodnevno teži unaprijediti bankarski sektor u našoj zemlji. Osluškujemo potrebe tržišta te u skladu s tim i kreiramo proizvode. Zadovoljstvo klijenata nam je uvijek na prvom mjestu, stoga smo sretni da im možemo ponuditi prvo instant plaćanje novca s računa na račun, koji će im olakšati određene transakcije bez odlaska u Banku. U svijetu plaćanja, KVIKO Instant predstavlja pravu revoluciju jer olakšava građanima život. Za samo nekoliko sekundi moći će poslati i primiti novac, a za slanje novca više nisu potrebni podaci bankovnih računa primaoca, potreban je samo broj mobitela primaoca. Za korištenje ove usluge dovoljno je da oba korisnika imaju KVIKO mobilnu aplikaciju”, poručila je Alma Ahmić, direktorica Bamcard d.d.

KVIKO Instant omogućava i slanje novca iz inozemstva, a dovoljno je da pošiljalac otvori račun i s njega šalje novac porodici i prijateljima kada god želi. Na ovaj način se izbjegavaju skupi transferi novca iz inozemstva prema BiH te značajno skraćuje vrijeme prenosa sredstava.

“Novi proizvod želimo implementirati u nekoliko banka jer je interes veliki. S obzirom na to da je riječ o hit proizvodu na tržištu, očekujemo i priključenje novih korisnika. Bamcard je od ranije poznat po lansiranju KVIKO Cash usluge, prve takve vrste u BiH koja omogućava beskartično podizanje novca na bankomatima. Kviko isplatna mreža trenutno broji više od 100 bankomata, a u planu je proširenje na 400 isplatnih mjesta, što će KVIKO činiti najvećom isplatnom mrežom u BiH. Svim klijentima banaka, korisnicima android i IOS platformi, KVIKO je dostupan besplatno za download”, dodala je direktorica Bamcard d.d. Alma Ahmić.

Kao rezultat potražnje tržišta, Bamcard najavljuje nove funkcionalnosti u 2019. godini koje će predstavljati novitete kako u BiH tako i regionu. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,