Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Propao deveti pokušaj prodaje kompleksa Muška voda na Konjuhu

Preuzmite sliku

Kompleks Muška voda na Konjuhu kod Kladnja ni nakon devete prodaje nije našao kupca, iako se vjerovalo da bi ovaj pokušaj konačno mogao biti uspješan.

Ovaj kompleks, koji obuhvata nekoliko ugostiteljskih objekata i veliku površinu zemljišta, bio je ponuđen za 1,7 miliona KM, što je približno polovina procijenjene vrijednosti kompleksa.

Ukupna dugovanja preduzeća u stečaju su oko 1,4 miliona KM, te bi prodaja za nižu cijenu od toga značila da se dio povjerilaca ne bi namirio u cjelosti.

Stečajna upravnica je dobila nekoliko pisama namjere, te konkretnu ponudu za cijenu od 1,4 miliona KM. Međutim, na prodaji se nije našao nijedan od ukupno 5 zainteresovanih kupaca.

– Imali smo dva pisma namjere ali i jednu ponudu nižu za 300 hiljada KM od onoga kolika je bila prodajna cijena. Međutim, uprkos tome, niko nije uplatio obaveznih 10 hiljada KM za učešće u prodaji – kazala je Asima Pračić, stečajna upravnica u ovom preduzeću za “Oslobođenje”.

BiznisInfo je ranije pisao da je investitor iz Tuzle, preduzeće „Piemonte“, u svom pismu namjere navelo je ponudu od 1,4 miliona KM za kompleks i 40.000 KM za kancelarijski prostor u Kladnju. Oni su kazali da planiraju odmah investirati 700.000 KM u revitalizaciju kompleksa i upošljavanje 30 radnika.

Kompleks Muška voda prostire se na 66 dunuma, a početna cijena ranije je iznosila 3,8 miliona KM.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,