Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Program od 50 miliona eura za razvoj, zapošljavanje i zaštitu od poplava u BiH

Preuzmite sliku

Vijeće ministara BiH je na vanrednoj sjednici usvojilo Informaciju Direkcije za evropske integracije /DEI/ o programu IPA 2016 za BiH i prijedlog godišnjeg programa IPA 2016 za BiH, vrijednog oko 50 miliona eura. 

Iz Vijeća ministara BiH saopšteno je da će DEI prijedlog IPA 2016 paketa za BiH sa devet akcionih programa dostaviti Evropskoj komisiji, najkasnije do danas.

DEI je zadužen da po prijemu eventualnih komentara od Evropske komisije na akcione dokumente iz godišnjeg paketa IPA 2016 za BiH, u saradnji sa koordinacionim institucijama za pripremu pojedinačnih akcionih dokumenata, izvrši reviziju, te tako revidirane akcione dokumente dostavi Evropskoj komisiji u skladu sa zadatim rokom do 21. jula ove godine.

Ovogodišnji IPA paket za BiH usmjeren je prvenstveno na oblasti “Konkurentnost i inovacije: lokalne strategije razvoja” 15 miliona eura i “Zapošljavanje sa obrazovanjem i socijalnom politikom” 15 miliona eura, te “Zaštita od poplava i upravljanje rizikom od poplava” pet miliona eura. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,