Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prodaje se tuzlanska Dita, fabrika koju su spasili radnici

Preuzmite sliku

Tuzlanska Fabrika deterdženata Dita uskoro bi mogla dobiti svog vlasnika. Objavljen je javni poziv za usmenu licitaciju zainteresiranih za preuzimanje ovog nekadašnjeg privrednog giganta, piše Akta.ba.

Vrijednost imovine fabrike u stečaju procijenjena je na više od 17 miliona KM.

U tuzlanskoj fabrici deterždenata u stečaju trenutno radi oko 70 radnika koji su raspoređeni na poslovima proizvodnje tečnih i praškastih detedženata, a troškovi poslovanja se pokrivaju iz prihoda ostvarenih prodajom.

Na prodaju se stavlja zemljišta sa građevinskim objektima k.o. Husino, mašine, sitni inventar, kompjuteri, namještaja i drugo u sklopu objekata.

Pravo učešća na Oglasu o prodaji imovine, imaju sva pravna i fizička lica, koja neposredno prije održavanja javnog nadmetanja dostave dokaz o uplati sredstava na ime garancije (depozita).

Prodaja imovine usmenim javnim nadmetanju će se održati dana 03.06.2016. godine (petak) u 12:00 sati u prostorijama Dita dd. Industrija deterdženata Tuzla – u stečaju, Husinskih rudara bb.Tuzla.

Imovina koja je predmet prodaje, može se razgledati svakog radnog dana u krugu stečajnog dužnika Dita  d.d. Industrija deterdženata Tuzla u stečaju. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,