Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Privredna komora TK: Uz dodatne sigurnosne mjere omogućiti rad uslužnim djelatnostima, malim obrtima, trgovinama…

Privredna komora Tuzlanskog kantona prema Vladi Federacije BiH i prema Federalnoj upravi Civilne zaštite uputila je dopis/zahtjev u kojem se navodi: 

“Uz zahvalu građanima i zdravstvenoj profesiji, epidemiološka situacija u Tuzlanskom kantonu je zadovoljavajuća, bez novootkrivenih slučajeva zaraze cijelu sedmicu. S tim u vezi tražimo da se omogući rad uslužnih djelatnosti, malim obrtima te trgovinama svih namjena, s tim da se sigurnosne mjere odrede prema broju posjetitelja u odnosu na veličinu prostora uz strogo poštovanje higijenskih i zdravstvenih preporuka.

Tražimo i da se pronađe način za reaktivaciju dijela javnog prevoza putnika da bi se omogućio neometan odlazak na posao radnika, uz poštovanje fizičke distance putnika u javnom prijevozu.

Molimo Vas da se prilikom donošenja odluka u Federaciji BiH, vodi računa o pojedinačnom stanju u svakom kantonu, te da se mjere kretanja i poslovanja prilagođavaju stanju za svaki pojedinačni kanton posebno kako bismo uz očuvanje javnog zdravlja što više smanjili negativne efekte za privredu i ekonomski život ljudi u našoj zemlji.

Naši zahtjevi dolaze od naših članica koje trpe velike gubitke zbog blokade i neaktivnosti. Smatramo kako nas je odličan posao Federalnog Štaba civilne zaštite doveo u situaciju da više ne moramo birati između ekonomije i zdravlja, već možemo imati i jedno i drugo, uz dobro odmjerene sigurnosne mjere.

Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtjev i u što kraćem roku odgovoriti pozitivno.” navodi se u dopisu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje