Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pripremne radove na Bloku 7 TE Tuzla radit će tri bh. kompanije

Preuzmite sliku

Grupa ponuđača ITC Zenica, Prijedorputevi Prijedor i Integral Inžinjering Laktaši odabrana je za izvođača pripremnih radova za izgradnju Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla – prva faza, izvještava Indikator.ba.

Ovi ponuđači ponudili su ukupnu cijenu ponude od 17.999.998,74 KM bez PDV-a.
Pobjednički konzorcij izabran je nakon što je Ured za razmatranje žalbi usvojio njihovu žalbu i predmet vratio na ponovni postupak.

U ponovnom postupku ponuđači koji su su se prethodno natjecali nisu produžili validnost svojih ponuda a to su: 1. grupa ponuđača – Tehnograd Tuzla, Eurco Vinkovci, Balegem Gradačac, 2. HP Invsting Mostar, 3. grupa ponuđača Euro-Asfalt Sarajevo i HIH doo Živinice, 4. grupa ponuđača Energoinvest Sarajevo, TOM-CAT Tuzla, Bosman Sarajevo i EKO-TEH Sarajevo i 5. grupa ponuđača BBM Sarajevo, Hering Široki Brijeg, Cestotehnik Tuzla, Ergas Sarajevo, Pušina Grude i Rudar Tuzla.

Osim pobjedničke grupe ponuđača, validnost ponuda produžila je još grupa ponuđača Jata Group Srebrenik, Roading Gračanica, Rial-Šped Doboj Istok, Putovi Grude, Gradnja I Tešanj, Regeneracija Velika Kladuša, ali je njihova ponuda ocijenjena neprihvatljivom.

Nakon što prođe period za žalbe, očekuje se potpisivanje ugovora sa odabranim izvođačima.

Prema ranijim izjavama nadležnih, pripremni radovi koji podrazumijevaju premještanje dalekovoda, ravnanje terena i odvodnih kanala, veliki su posao koji će trajati duže od godinu. Iz Elektroprivrede BiH je ranije najavljivano da bi gradnja Bloka 7 mogla početi na jesen.

Blok 7 mijenja postojeća tri bloka, koja moraju biti ugašena do 2023. Rok za gradnju je 56 mjeseci. Cijela investicija vrijedna je 786,3 mil eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje