Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljena publikacija ‘Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija’

Preuzmite sliku

USAID Projekt “Diaspora Invest” je predstavio publikaciju “Domovina, Vaša naredna poslovna destinacija”.

Ova publikacija obuhvata priče o 22 kompanije, koje su investitori iz dijaspore u poljednjih pet godina pokrenuli širom BiH.

Pored toga, tu su i aktivnosti koje su realizirane na dodatnom osnaživanju potencijala koji ulaganja bh. dijaspore mogu imati za ekonomski rast BiH, prenosi Fena

U publikaciji je pored priča iz 22 kompanije, navedeno i više od 60 kompanija sa kojima trenutno USAID ProjektDiaspora Invest” sarađuje. Predstavljene su i aktivnosti poput Dana investicija dijaspore, jedinstveni kalendar aktivnosti bh. dijaspore, prenosa znanja stručnjaka/inja iz dijaspore kroz Biznis centar bh. dijaspore, i radionice Diaworks.

Također su ponuđeni i modeli suranje, podrške koje projekt pruža kroz aktivnosti tehničke podrške, ali i program dodjele bespovratnih sredstava.

Ovaj projekt između ostalog, podržava i brojne događaje okupljanja poslovne zajednice koja dolazi iz bh. dijaspore.

Sljedeći događaj, Reconnect, će se održati 15. augusta u Sarajevu. Planirano je da će se na ovom susretu okupiti više od 200 učesnika iz zemalja i svijeta.

Publikaciju možete besplatno preuzeti u Biznis centru bh. dijaspore ili na online platformi Diasporainvest.ba, saopštili su iz USAID Projekta “Diaspora Invest”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje