Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljen glavni plan izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u Zenici

Preuzmite sliku

Istraživanje tržišta urađena na zahtjev kompanije Rasiyat u vezi sa izgradnjom trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa na zemljištu smještenom u Poslovno rekreativnoj turističkoj zoni Zenica-Jug ukazuje na uspjeh ovog projekta.

Ovo je rečeno u srijedu, 4. marta, prilikom posjete delegacije kompanije Rasiyat, iz Kraljevine Saudijske Arabije, na čelu s direktorom Muhammadom A. Al-Yamanijem, Gradskoj upravi Zenice.

  • Gosti iz Saudsijske Arabije, među kojima je bio i šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi, održali su prezentaciju rezultata dobijenih nakon analize relevantnih parametara za ulaganje u Zenicu. Rezultati analize su osnažili volju potencijalnih investitora za realizaciju ovog projekta, navodi se u saopćenju iz Gradske uprave Zenice.

    Dodaje se da su kroz kratki video film saudijski investitori prikazali domaćinima ideje za budući projekat, koji podrazumijeva izgradnju trgovačkog centra, hotela i drugih rezidencijalnih sadržaja.

    ‘Ovo je druga godina kako razgovaramo o projektu izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u Poslovnoj zoni Zenica-Jug. Danas su članovi delegacije predstavili glavni plan kako bi trebao izgledati taj projekat i uopšte taj dio Poslovne zone. Fascinirani smo onim što smo vidjeli u videu o budućem projektu’ – rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

    On je kazao da će gotovo 2.000 Zeničana dobiti priliku za zaposlenje ukoliko dođe do realizacije ovog projekta, a Zenica će potpuno promijeniti imidž.

    Na kraju susreta upriličeno je potpisivanje Memoranduma o nastavku saradnje između Grada Zenice i kompanije Rasiyat u pogledu definisanja prava i obaveza, kao i utvrđivanja uslova za realizaciju projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u Poslovnoj zoni Zenica-Jug. (eKapija.com)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje