Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznata najnovija vrijednost kriptovaluta

Preuzmite sliku

Prošle nedjelje, Coincheck japanska mjenjačnica, olakšana je za oko 520 miliona dolara u NEM kriptovaluti, što je do sada najveća suma koja je ukradena u historiji poslovanja kriptovalutama.

To znači da je nestalo oko 500 miliona NEM coina. Kako ova situacija utječe na vrijednosti vidimo iz dana u dan pa je tako jučer vrijednost na otvaranju iznosila 12.200,1 dolara. Danas je bitcoin otvorio vrijednošću od 11.686,0 dolara.

Veze između bitcoina i prevara, utaja poreza, pranja novca i finansiranja terorizma izazvale su zabrinutost u većini zemalja, ali do sada Japan nije izvršio nikakva ograničenja za bitcoin. Mnogi trgovci koriste japanske slabije propise budući da zemlja privlači kripto entuzijaste.

Takahide Kiuchi, izvršni ekonomista u Istraživačkom institutu Nomura, smatra da su operacije koje su sprovele druge zemlje dovele do toga da se sredstva upućuju u Japan.

Druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, ethereum, je juče otvorio berzu vrijednošću od 1.206,27 dolara, danas je ta vrijednost bila 1.220,90 dolara. (Bankar.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,