Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poziv na drugo takmičenje mladih inovatora ‘Vispak Innovation Challenge’

Preuzmite sliku

Nakon uspješno organizovanog Vispak Innovation Challenge-a u oktobru 2018. godine, Vispak ponovo organizuje takmičenje za mlade i studente, te nastavlja rad sa onima koji su spremni za stvarne poslovne izazove

Vispak Innovation Challenge je takmičenje namijenjeno mladim inovatorima od 18 do 25 godina. Ono pruža mogućnost studentima i mladim ljudima da, kroz inovativan pristup stvarnim poslovnim slučajevima, predstave sebe, steknu nova praktična znanja, poslovne kontakte, razviju prezentacijske vještine ali i osvoje vrijedne novčane nagrade.

„Cilj takmičenja je i razviti poslovne vještine studenata na konkretnim izazovima jedne od vodeće domaćih kompanija kroz sjajnu priliku timskog rada, kreiranja i prezentiranja vlastitih inovacija i uspostave poslovnih kontakata sa menadžerima, tehnolozima i poslovnim ljudima iz drugih branši“ – istakla je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak.

Za učešće na ovogodišnjem Vispak Innovation Challenge-u potrebno je okupiti tim od tri osobe, odabrati jedan od dva poslovna slučaja; „Instant napici – prati ritam nove generacije“, gdje je za Vispak kategoriju instant napitaka potrebno pronaći tačku diferencijacije na tržištu ili „Strategija pozicioniranja krema na tržištu“, gdje je potrebno osmisliti inovativanu strategiju za repozicioniranje krema na tržištu.  Nakon odabira slučaja pravi se koncept na izazove u smjeru inovativnog djelovanja, te je potrebno snimiti kratki video koji prezentuje ideju i postaviti ga na Youtube kanal. Prijave i slanje rješenja moguće je vršiti do 18.03.2020.

Finale takmičenja Vispak Innovation Challenge održat će se 27. i 28.03.2020. u kompaniji Vispak, gdje će svoje inovativne ideje prezentovati 8 grupa koje uđu u finale takmičenja.

Tri najbolja rješenja poslovnih slučajeva kompanija Vispak dd Visoko nagrađuje novčanim nagradama u vrijednosti od:

1.mjesto –   1.500 KM
2.mjesto –   1.000 KM
3.mjesto –      500 KM

  • Osim novčanih nagrada studenti mogu osvojiti: studentsku praksu u jednoj od vodećih prehrambenih kompanija u BiH, pripravnički angažman, dodatne edukacije i seminare.

    Detaljne informacije možete dobiti na challenge@vispak.ba ili putem web stranice www.challenge.vispak.ba.

    U videu možete pogledati kako je to izgledalo na prvom takmičenju Vispak Innovation Challenge.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje