Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pozitivan primjer: U vremenu pandemije koronavirusa kompanija Monetize Ad učetvorostručila prihode

Preuzmite sliku

Monetize Ad d.o.o. Sarajevo spada u red mladih ali izuzetno uspješnijih kompanija za digitalni marketing u BiH ali i regionu. Rapidan rast prihoda u prvoj polovini ove godine skoro je učetvorostručen u odnosu na cjelokupni iznos prihoda ostvarenih u prethodnoj godini.

“Mi smo jedna od najuspješnijih marketinških agencija u BiH sa dugogodišnjim iskustvom u digitalnom marketingu, koja svojim inovacijama i softwerima, kao i jedinstvenom pristupu partnerima omogućava maksimizaciju njihovog profita. Monetize Ad je osnovana 2017. I rapidno je rastuća kompanija, koja pruža širok dijapazon usluga, kako unutar sfere Digitalnog Marketinga, tako i u samoj prodaji i promociji vlastitih proizvoda. Kada su u pitanju klijenti, vrlo je važno naglasiti da je Monetize Ad (zbog same prirode i dinamike industrije) suštinski sama svoj klijent, što je ujedno i stub njene samoodrživosti i konstantog napretka. Također, gajimo veliki afinitet ka mladim i perspektivnim ljudima, koji kontinuirano doprinose rastu i razvoju ovog izuzetno mladog kolektiva kroz svoj nesebični trud, napor i ulaganja.” za Tuzlanski.ba ističe Ajdin Brković, vlasnik i direktor agencije za digitalni marketing Monetize Ad d.o.o. Sarajevo, te navodi da posljedice koronavirusa nisu značajno uticale na ovaj kolektiv, dijelom i zbog same prirode industrije unutar koje posluju:

  • “Kada u obzir uzmemo proteklo vrijeme i sve što se dešava na globalnom nivou naša kompanija ne bilježi nikakvo odstupanje u smislu prihoda, dobiti, te planiranih realizacija, investicija i projekata za 2020 godinu. Činjenica da smo u prvih šest mjeseci ove godine učetvorostručili svoje prihode u odnosu na totalan iznos prihoda za 2019., pokazuje da se rapidni porast našeg poslovanja itekako nastavio, bez obzira na globalnu situaciju sa postojećom pandemijom”, kaže Brković, te o očekivanoj dobiti za 2020. godinu ističe:

    “Uzevši u obzir kontinuirani rast, kako prihoda, tako i broja uposlenih (sa 16 uposlenih u 2019. na 70 uposlenih u Sarajevu u 2020. godini), MonetizeAd će krajem 2020. godine zabilježiti 100 posto porast u odnosu na 2019. godinu. Poređenja radi, kompanija je u 2019. godini ostvarila prihod od 2.171.948 KM od kojeg bilježi dobit od 262.597,00 KM , što se procentualno izražava kao porast od 98.7% u odnosu na 2018 godinu, gdje je zabilježeni godišnji prihod iznosio 170.493,35 KM”.

  • Koji su najvažniji projekti i investicije koje planirate realizovati u 2020. godini ?

    “Iako se regionalno već uveliko osjeti prisustvo Monetize Ad kompanije na polju Digitalnog Marketinga, u jedan od mnogobrojnih budućih planova svrstava se i širenje kako samog fizičkog prisustva, tako i digitalnog prisustva u zemljama regiona u vidu monetizacije njihovih portala, te prodaje proizvoda”.

    Kompanija Monetize Ad se ističe kao jedina kompanija u Bosni i Hercegovini koja praktikuje kombinaciju Affiliate Marketing i Digital Marketing modela. Uz pomoć izrazito temeljitog i strateškog pristupa, Monetize Ad se također vrlo brzo situirao i regionalno, te se na taj način pokazao kao dostojan konkurent na regionalom tržištu.

    Kako navode iz ove uspješne bh. kompanije ono što ih razlikuje od konkurenata je istaknuta vjera u mlađi naraštaj i kapacitete koje isti, uz dovoljno obuke, želje i truda, mogu da pruže:

    “Uzajamno ulaganje u kolektiv (kako kroz vršenje obuke novonastalih članova, tako i kroz doprinos istih kolektivu nakon obuke) definiramo kao najvažniji postulat naše poslovne strategije. Monetize Ad također posjeduje jedinstven „In-House“ pristup svom poslovanju što znači da se se sav software kreira i modificira unutar same kompanije za potrebe kompanije, što znatno umanjuje infrastrukturalne troškove. Takvi softweri, krojeni po potrebama kompanije i njenog poslovanja, daju daleko bolje rezultate u poredjenju sa softwerima koji su dostupni na tžištu”. navodi Brković.

  • O tome šta je zapravo MonadPlug koji je nastao pod krovom Monetize Ad objasnio je tehnički direktor kompanije Mersed Vejzović:

    “MonadPlug je sistem koji je razvijen pod krovom firme Monetize Ad, koji služi za dodatnu monetizaciju internet saobraćaja, odnosno pomaže vlasnicima portala da dodatno monetizuju svoj saobraćaj, odnosno da profitiraju od svog saobraćaja. Jednu takvu složenu platormu je napravio naš mladi tim ljudi.” istakao je Vejzović.

    Konstantno ulaganje, praćenje trendova, zapošljavanje mladih i kreativnih kadrova, ispravna poslovna politika, dodatni su razlog zbog čega će se upravo o ovoj kompaniji  narednom periodu pisati u superlativima. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje