Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poveži se! Super inovativna On-line platforma za zapošljavanje u BiH

Preuzmite sliku

Popularno

„Uvodimo revoluciju u proces zapošljavanja“

Dr.sc, dipl. ing. el. Emir Alibašić i Bacc.oec. Vedad Ćosićkić su period pandemije koronavirusa iskoristili za razvoj ideje koja rješava paradoks prisutan u našoj državi: sve više ljudi odlazi iz Bosne i Hercegovine zbog nedostatka posla dok istovremeno sve veći broj poslodavaca je u potrazi za radnicima raznih kvalifikacija. Koristeći svoje znanje i iskustvo osmisli su inovativno, domišljato i nadasve jednostavno rješenje – online platformu za zapošljavanje POVEŽI SE.

  • “Online platforma POVEŽI SE na potpuno drugačiji način spaja poslodavce i ljude u potrazi za poslom. U prevelikom broju informacija koje nas okružuju svakodnevno često propustimo one najbitnije. Tako se istovremeno i poslodavci bore da pronađu radnike, a i nezaposleni da pronađu posao i često i jedni i drugi ostanu nezadovoljni. Mi smo kreirali portal koji u par klikova rješava sve ove probleme”, za Tuzlanski.ba objašnjava Vedad Ćosićkić, jedan od osnivača ove platforme.

    Jedinstvenost ove platforme je u tome što osoba pored svog osnovnog zanimanja može odabrati sva ona zanimanja koja su joj bliska i kojima bi se voljela baviti, te odabrati sve lokacije na kojima želi raditi. Pored toga, baza pruža mogućnost kontinuiranog ažuriranja podataka i unosa svih relevantnih vještina i edukacija. Ovi podaci postaju dostupni poslodavcima.

  • “Korist od naše online platforme za poslodavce je nemjerljiva. Prvenstveno im štedi vrijeme jer koristeći naše filtere mogu lako pronaći zainteresirane kandidate širom zemlje, što je posebno korisno za preduzeća koja posluju na više lokacija. Potom štedi novac jer za godišnju pretplatu dobivaju mogućnost korištenja baze cijele godine, a čak onda kada baza nema odgovarajućih kandidata – nudimo im mogućnost besplatne objave oglasa na našem portalu“, za Tuzlanski.ba dodaje Emir Alibašić, osoba odgovorna za izgled i funkcionalnost ovog rješenja.

  • Korištenje platforme za sve nezaposlene osobe je BESPLATNA. Ne morate više pratiti facebook stranice, web stranice, oglase za posao i sl., jer unosom svojih podataka u bazu se odjednom prijavljujete na sve poslove koji su Vam interesantni, pa čak i one koji će biti objavljeni nakon Vaše prijave u bazu.

    Emir i Vedad su nam otkrili da su prednosti ovog rješenja već prepoznate od strane nezaposlenih osoba pa u manje od mjesec dana se već prijavilo preko 1.500 osoba. U narednom periodu je fokus na daljem širenju baze nezaposlenih osoba ali i motivisanja preduzeća da prihvate ovo rješenje kao idealnu priliku za efikasan pronalazak radnika.

  • Slogan je konkretan i jasan: „Uvodimo revoluciju u proces zapošljavanja“

    Linkovi:

    Početna web stranica: www.povezise.ba

    Za osobe: www.osoba.povezise.ba

    Za kompanije: www.poslodavac.povezise.ba

    Direktna lokacija za registraciju osoba: www.portal.povezise.ba/fl

    Direktna lokacija za registraciju kompanija: www.poslodavac.povezise.ba/pro

    Facebook page: www.facebook.com/povezise.ba

    Facebook grupa: www.facebook.com/groups/povezise.ba

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje