Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Postignut dogovor: Ditini proizvodi na policama “Binga”

Preuzmite sliku

Trgovački lanac Bingo će u toku naredne sedmice na svojim policama ekskluzivno plasirati asortiman fabrike deterdženata “Dita” Tuzla, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika “Dite” i menadžmenta Binga, a kojem je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona.

Osim podrške koju će pružiti plasmanom proizvoda, Bingo će finansijski podržati proizvodnju narednih 100 tona tečnog deterdženta za suđe, poznatog naziva “3D”.

Kako su istakli predstavnici “Dite”,  “3D” će se puniti u ambalažu koja je bila posljednja prisutna na tržištu, ali po kvalitetom obilježenoj recepturi s početka devedesetih godina.

 • tanja-bingo-press
 • “Bingo je spreman podržati plasman Ditinih proizvoda kroz svoju maloprodaju, ali i  finansijski podržati proizvodnju narednih 100t popularnog deterdženta za suđe “3D”. Već u narednoj sedmici očekujemo prve proizvode na našim policama, najprije na području Tuzle, ali kasnije i na području cijele BiH. Ovim putem apelujemo na kupce da podrže ovaj domaći brend.”, izjavila je Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću Bingo doo.

  Stečajni upravnik Dite, Hajrudin Kunalić istakao je da ovo prilika da “Dita” prije najavljene Skupštine povjerilaca pokaže da može raditi, proizvoditi i plasirati svoje proizvode na tržište.

 • bingo-dita-sastanak23 (4)
 • “Današnja aktivnost je prilika da se pokaže da stečaj nije likvidacija, kao i da se kroz strukturirani stečaj može ponovno pokrenuti proizvodnja.”, istakao je premijer Gutić i još jedanput zahvalio trgovačkom lancu Bingoza poduzimanje ove inicijative i pružanje šanse za revitalizaciju  domaće fabrike i brendova.

  Bingo doo je još jedanput dokazao svoj patriotizam. Obzirom da je Bingov slogan “Kralj dobrih cijena” i cijene Ditinih proizvoda će biti veoma prihvatljive.

  Podsjetimo, Dita je u stečaju, a dug se procjenjuje na 20 miliona eura. Radnici godinama nemaju ni plate ni doprinose. Ako se proizvodnja nastavi, ostat će bez sirovina, koje sa blokiranim računom ne mogu da nabavljaju.

 • bingo-dita-sastanak23 (1)
 • Međutim, u svemu tome pojavljuje se i još jedna pozitivna priča. Naime, ‘’Vjetar u leđa’’ Diti nudi i veliki broj običnih građana Tuzle koji su nakon što su čuli da Diti treba podrška i da pokreće proizvodne pogone, odmah posjetili radnike ili kontaktirali na druge načine da im ponude sve što je potrebno u vezi reklame, i reklamnog spota koji bi volonterski snimili. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje