Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poskupljenje energenata u BiH rezultiralo i povećanom potražnjom za električnim biciklima i romobilima

Preuzmite sliku

Posljednjih mjeseci svjedočili smo poskupljenju energenata u BiH. Građani su dolaskom lijepšeg vremena i toplijih dana sve više odlučni da pribjegavaju alternativnijim sredstvima u svrhu prevoza.

Na ulicama gradova možemo masovno vidjeti električne romobile u upotrebi.

Upitali smo prijatelje iz kompanije IMTEC da li bilježe povećanu prodaju električnih romobila u posljednje vrijeme, te da li je primjetna povećana potražnja?

“Definitivno bilježimo povećanu potražnju za električnim romobilima i biciklima u posljednje vrijeme. Tome najviše doprinosi poskupljenje energenata, ali i sami kupci su prepoznali skutere kao ekonomično, praktično i ekološki prihvatljivo rješenje koje će im olakšati kretanje kroz grad i omogućiti da zaobiđete gužvu u saobraćaju.”

  • Kakve sve vrste elekričnih romobila kompanija Imtec ima u ponudi i šta je sve prednsot ovog prevoznog sredstva u današnjoj svakodnevnici?

    IMTEC maloprodajna poslovnica smještena u RK Tuzlanka (Univerzitetska 16) u svojoj ponudi ima električne romobile i bicikle vodećih proizvođača kao što su Segway, Xiaomi, MS, Aprilia I Ducati. Pored električnih romobila nešto novo u ponudi su i električni bicikli koji su hibridni uređaji pogonjeni strujom uz mogućnost da se koriste kao konvencionalni bicikli. Prednosti korištenja ovih uređaja su ušteda vremena provedenog u saobraćajnim gužvama ili tražeći parking mjesto, smanjeno zagađenje okoliša ali i ekonomska isplativost nabavke ovakvog uređaja već nakon nekoliko mjeseci korištenja.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje