Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posao za 20 defektologa u osnovnim školama u TK

Preuzmite sliku

Vlada Tuzlanskog kantona je danas dala saglasnost na tekst Sporazuma o međusobnoj saradnji u realizaciji “Programa sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH”, a kojeg će kantonalno Ministarstvo obrazovanja i nauke potpisati sa Federalnim zavodom za zapošljavanje Sarajevo i Službom za zapošljavanje TK.

Ovim sporazumom Federalni zavod za zapošljavanje se obavezuje da putem Službe za zapošljavanje TK uplati 96.000 KM, a Tuzlanski kanton će osigurati 45.586 KM, čime će se omogućiti zapošljavanje 20 defektologa različitog profila u 20 redovnih osnovnih škola na 40% radnog vremena, u periodu 1.9.2019. godine do 31.12.2019. godine, te u 20 redovnih osnovnih škola u periodu od 1.2.2020. godine do 31.5.2020. godine.

Obzirom, da je Pravilnikom o odgoju i obrazovanju djece s posebnim obrazovnim potrebama u redovnoj osnovnoj školi, predviđeno i angažovanje odgovarajućih stručnjaka za rad sa djecom sa teškoćama u razvoju, realizacija navedenog Programa doprinijet će jačanju kadrovskih kapaciteta redovnih osnovnih škola u implementaciji sveukupne podrške učenicima sa poteškoćama u razvoju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,