Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posao za 130 radnika: Husićev “Heez transport” i Sisecam Soda potpisali trogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona KM

Preuzmite sliku

Tuzlanska kompanija “Heez transport” d.o.o. Tuzla čiji je osnivač i vlasnik Azmir Husić, potpisala je trogodišnji ugovor sa Sisecam Soda Lukavac (SSL) čija je vrijednost 10 miliona KM.

Potpisivanjem ovog ugovora osiguran je posao za 130 radnika, a u ime turske kompanije ugovor je potpisao Cengiz Kahraman.

– “Heez” kao kompanija i njen prvi čovjek gospodin Husić su za kratko vrijeme pokazali da se radi o ozbiljnoj firmi gdje za osam mjseci nismo imali nijednu primjedbu na njihov rad. Mi želimo i dalje da ulažemo u BiH ali nama trebaju ozbiljni poslovni partneri kao što je gospodin Husić i firma “Heez”, kazao je Cengiz Kahriman u ime turske korporacije Turkiye Sisecam Fabrikalari.

Svoje zadovoljstvo nakon potpisivanja ovog ugovora nije krio ni Azmir Husić vlasnik kompanije “Heez transport” d.o.o. Tuzla.

– U proteklih osam mjeseci koliko “Heez” sarađuje sa SSL-om, pokazali smo se kao ozbiljan partner gdje su oni vidjeli u nama nekoga s kim žele dugogodišnju saradnju. Mi smo prije svega zadovoljni što smo uspjeli da zadržimo ovih 130 radnih radnih mjesta, koja ćemo pokušati i povećati, te našim radnicima stvoriti još bolje uslove za rad kako oni ne bi odlazili iz BiH, kaže Husić.

Inače firma “Heez” trenutno zapošljava više od 200 radnika čije se proširenje očekuje u narednom periodu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje