Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Porasti svijete u(Z) sretno dijete: Uposlenici NLB Banke pokazali humanost

Preuzmite sliku

NLB Banka i njeni uposlenici podržali rad Fondacije Stariji Brat, Starija sestra.

NLB Banka d.d. Sarajevo i njeni uposlenici su donirali 11.574 KM Fondaciji za podršku i razvoj mentorstva “Stariji brat, starija sestra“.

Prikupljeni novac je namijenjen za jačanje socijalnih vještina djece iz domova za nezbrinutu djecu, iz siromašnih porodica, te djecu koja se u svom životu i odrastanju suočavaju sa nekim drugim poteškoćama. U projektnom ciklusu 2020/2021. uključeno je sedam organizacija u šest gradova u BiH, a sa prošlim projektnim ciklusom uključeno je preko 1.750 djece u ovaj projekat.

U mentorskom projektu „Stariji, brat, starija sestra“, djeca se individualno druže sa volonterima i volonterkama, koji im postaju modeli za usvajanje socijalno prihvatljivih ponašanja. Provode svoje vrijeme u druženju i uz njih razvijaju i životne vještine. Djeca dobijaju i pomoć u sklapanju boljih socijalnih kontakata sa okolinom kako bi se smanjila mogućnost devijacija u svim sferama njihovog života.

 • Kroz kreativne radionice i projekte, te promociju vrijednosti za koje se ovaj projekt zalaže će tokom cijele naredne godine biti uključena i NLB Banka sa svojim uposlenicima koji će, ukoliko to žele, imati priliku i da volontiraju, te time daju dodatnu vrijednost ovoj plemenitoj priči.

  „Ponosna sam na sve uposlenike NLB Banke koji su svojim primjerom, kako kroz novčane donacije, tako i kroz prijave za volonterske aktivnosti, ukazali na važnost pomaganja onima kojima je pomoć potrebna, a ta važnost se udvostručuje kada su u pitanju djeca. Drago nam je da smo dio jednog ovako humanog projekta, te pozivamo sve ostale i kompanije i pojedince koji mogu da se uključe i da pruže podršku onima kojima je potrebna“, poručila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

  Iz Fondacije “Stariji brat, starija sestra“ istakli su zadovoljstvo što su NLB Banka i njeni uposlenici prepoznali značaj jednog ovakvog projekta, te zbog saradnje koja će se provoditi kroz volonterske aktivnosti.

  “Zahvaljujući ovoj donaciji, još 20 djece u potrebi za mentorom će biti u mogućnosti odrastati uz starijeg brata ili sestru. U ime svih volontera i djece, zahvaljujem se svima koji su nas podržali”, poručili su iz Fondacije.

  Više informacija o Fondaciji i projektu možete naći na stranici www.mentorstvo.ba.

  Svi koji žele i imaju tu mogućnost sredstva mogu uplatiti na: Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa “Stariji brat, starija sestra” NLB Banka d.d. Sarajevo. Broj računa: 1322602023286553.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,