Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poplava lažnog duhana pod robnom markom FDS-a

Preuzmite sliku

Fabrika duhana Sarajevo upozorila je u saopštenju javnosti na prodaju duhana pod robnom markom FDS-a, koji se reklamira distribucijom ogromnog broja letaka i putem internet portala.

Iz FDS-a upozoravajuda da je takva “promotivna” prodaja duhana navodno proizvedenih u Fabrici duhana Sarajevo dd a koja se nudi dostavom na kućnu adresu i pozivom na određene mobilne telefone, nelegalna i podliježe krivičnoj odgovonosti.

Fabrika duhana Sarajevo podsjeća da se njeni proizvodi distribuiraju isključivo putem regularnih kanala prodaje: malih i velikih trgovina, kioska, tržnih centara, benzinskih pumpi, te da su označeni zakonom propisanim akcizni markicama i proizvođačkom deklaracijom.

Iz FDS-a još jednom upozoravaju da su duhani koji se prodaju na nelegalan način nekvalitetni, nekontrolisani i tretirani štetnim hemikalijama, te vjerovatno predstavljaju veliku opasnost po zdravlje svih koji ih  konzumiraju.

S obzirom da prodaja falsificiranih duhanskih prerađevina na crnom tržištu, osim što šteti ugledu vrhunskih proizvoda FDS-a, postaje ozbiljan društveni problem sa karakteristikama organiziranog kriminala, iz FDS-a  ponovo apeluju na odgovorne osobe, organe i institucije da zaustave ovu i slične prodaje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,