Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ponovo oglašena prodaja Doma penzionera, hoće li ga kupiti Lidl?

Preuzmite sliku

Ponovo je oglašena prodaja Doma penzionera Nedžarići, za koji je prema neslužbenim medijskim informacijama zainteresiran Lidl.

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH će do 25. augusta 2021. godine do 16 sati prikupljati ponude zainteresovanih ponuđača po cijeni od 10,36 miliona KM, po kojoj je objekat zajedno sa zemljištem prodavala i ranije.

Ponude sa nižom cijenom neće biti razmatrane.

Objekat Doma penzioera se sastoji od četiri lamele, podrumskog prostora i trafo stanice. Ukupna neto površina objekta iznosi 16.086,60 metara kvadratnih, a ukupna površina zemljišta 17.611,00 metara kvadratnih.

Dom penzionera krajem 2019. godine kupio je na aukciji Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, poznatog po ulaganju u Capital Tower u naselju Otoka u Sarajevu (bivša zgrada Interinvesta), ali je kuproprodajni ugovor poništen krajem 2020. godine, jer kupac nije izvršio obaveze.

Prema medijskim navodima, za objekat je zainteresovan Lidl koji je, navodno, zakasnio na prethodnu aukciju koja je oglašena u maju i bila je neuspješna. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,