Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pomfrit iz Srebrenice dobio Halal certifikat

Preuzmite sliku

U prostorijama kompanije Srebreničanka d.o.o Srebrenica održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010. Halal certifikat direktoru kompanije, gospodinu Osmanu Agiću uručio je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić.

Certifikacijskim auditom, koji je izvršen u junu ove godine, utvrđeno je da kompanija Srebreničanka doo Srebrenica ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010 te da joj se može uručiti halal certifikat.

„Implementacijom zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 stvoreni su uslovi da se proizvodnja iz ove i narednih sezona obavljaja po zahtjevima halala. Osim toga, raduje nas činjenica da se paleta halal proizvoda proširuje sa proizvodima iz domaće proizvodnje te će na taj način biti ispunjeni zahtjevi kupaca halal proizvoda i podržane ambicije ove kompanije da svoje proizvode plasira na inozemna tržišta. Ovo je prva kompanija iz ovog dijela BiH i želimo na ovaj način doprinijeti konurentnosti proizvoda kako bi se dala podrška održivom povratku“ – rekao je direktor Agencije, gospodin Amir Sakić.

Kompanija Srebreničanka d.o.o Srebrenica počela je sa radom u 2016. godini. Radi se o jedinstvenoj kompaniji u ovoj regiji koja se bavi proizvodnjom pomfrita i drugih proizvoda od krompira.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su sljedeće vrste proizvoda: pomfrit, kriške krompira i pljeskavice od krompira. Proizvodi će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvalitete.

Kompanija svoje proizvode plasira na domaće tržište, navodi se u saopćenju.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,