Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pokrenuti pregovori o uspostavljanju direktne avio-linije Sarajevo – Prag

Preuzmite sliku

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević, obavijestila je bosanskohercegovačku javnost da su pokrenuti pregovori sa čelnicima Wizz Air-a u sklopu nove baze koju otvaraju u Sarajevu. Dodala je i kako se nada da će se direktna avio-linija Sarajevo – Prag uspostaviti.

– Sjajne vijesti! Ono što sam stavila kao jedan od važnih prioriteta svog mandata u Pragu, a to je uspostava direkne avio-linije Sarajevo – Prag, nakon 11 godina, nažalost pokvarila je pandemija. No, danas smo pokrenuli pregovore sa čelnicima WizzAira, a u sklopu njihove nove baze koju otvaraju u Sarajevu. Radovat će me da ovo okončamo uspješno na zadovoljstvo i Bosne i Hercegovine i Češke Republike, naših ekonomija i turizma, svih naših ljudi koji žive, rade i studiraju na ovoj relaciji, napisala je na svom Facebook nalogu ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici.

Sjajne vijesti! Ono što sam stavila kao jedan od važnih prioriteta svog mandata u Pragu, a to je uspostava direkne…

Objavljuje Martina Mlinarević SoptaČetvrtak, 4. ožujka 2021.

Podsjćamo, Wizz Air, evropska aviokompanija sa najvećom stopom rasta, početkom februara najavila je otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine. Pored uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja Evrope.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,