Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pokažimo da nam je stalo: Bingo i prijatelji u kampanji za žrtve nasilja u porodici

Preuzmite sliku

Povodom obilježavanja 8. marta, međunarodnog praznika posvećenog ženama, a s ciljem podrške štićenicama Sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini, Bingo i prijatelji su organizovali kampanju pod nazivom “Pokažimo da nam je stalo“.

  • Vizual finalni
  • Cilj kampanje je ukazivanje na važnost žene u društvu. Međunarodni dan žena je samo jedan dan u godini kada se u javnosti govori o položaju žena u prošlosti i sada. I dalje postoje problemi koji nisu prevaziđeni i zbog kojih se žene još uvijek nalaze u podređenom ili ugroženom položaju. Samo kampanjama poput ove i konstantnim skretanjem pažnje na ulogu žene, možemo prevazići takve probleme.

    Naši partneri su prepoznali Bingovu inicijativu i pružili podršku u kampanji. Planirano je da se u toku promotivnog perioda 3.-13. marta prikupe sredstva za pomoć štićenicama 8 sigurnih kuća diljem naše zemlje.

    U tom periodu, naši kupci koji se odluče za Nivea, Didaco, Kraš ili Adler proizvode koji su obuhvaćeni kampanjom , direktno će doprinijeti donaciji.

    Tim povodom smo i snizili cijene artikala čijom se kupovinom učestvuje u ovoj društveno-odgovornoj kampanji. Tako će u toku kataloške akcije od 3 do 13 marta odabrani Nivea, Didaco, Kraš i Adler proizvodi kupcima biti dostupni po još nižim cijenama.

    U BiH postoji 8 sigurnih kuća sa oko 170 raspoloživih mjesta. Problem nasilja u porodici je sve veći a žrtve su najčešće žene. Da bi žrtva bila zbrinuta u sigurnoj kući, potrebna je odluka donesena od nadležnih subjekata zaštite (centar za socijalni rad i policija), koja bi trebalo da sadržava razloge i opravdanje za smještaj žrtve. Osim materijalne podrške, žrtvama nasilja je potrebna i moralna podrška. Važno je pokazati da nam je stalo, da brinemo i da nisu zaboravljene.

    8. marta ćemo uručiti donaciju u visini 9000,00 KM sigurnim kućama, a štićenicama svih 8 kuća ćemo poslati poklone, bez obzira na to što kampanja traje do 13. marta. Želimo ih obradovati upravo na Dan žena.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje