Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podrška razvoju dječijeg sporta: Kompanija Menprom u narednoj sezoni sponzor KK Dragons iz Tuzle

Preuzmite sliku

U petak 07. oktobra 2021. godine u prostorijama kompanije Menprom d.o.o. Gornja Tuzla, potpisan je godišnji ugovor kojim su Košarkaški klub “Dragons” Tuzla i Menprom d.o.o. Gornja Tuzla ozvaničili sponzorstvo i dugogodišnju saradnju.

Svečanom potpisivanju, prisustvovali su direktor kompanije Menprom, Alić Mensur i predsjednik KK “Dragons” Tuzla, Amir Hadžihalilović.

Kompanija Menprom čije je opredjeljenje da kroz društveno odgovorno djelovanje pruža podršku sportu i pravim vrijednostima, prijatelj je navedenog kluba od 2019. godine. Klub, koji trenutno broji više od 130 članova, dječaka uzrasta od 5 do 18 godina, djeluje od 2013. godine sa namjerom da se promoviše sport među mladima kao bitan faktor za razvoj pojedinaca i društva u cjelini.

Donirana sredstva u mjesečnom iznosu od 400,00 KM usmjerit će se za realizaciju različitih aktivnosti: iznajmljivanje sportske sale, nabavku sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja organizaciju treninga i priprema ali i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se potiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

Ponosni smo što je naša podrška “Dragonsima” promocija ne samo zajedničkog prijateljstva, nego i sporta uopšte. Od početka poslovanja posebno smo prepoznali snagu i vrijednost sporta, kao izrazito kvalitetan način okupljanja mladih i širenja natjecateljskog duha. Na taj način nastojimo obezbijediti uslove i ambijent u kojima će mladi i talentovani ljudi moći da razvijaju svoje talente, znanja i sposobnosti.

Našim drugarima u Košarkaškom klubu “Dragons” Tuzla želimo puno sreće u predstojećim utakmicama sa nadom da će nova sezona biti jednako uspješna kao i prethodne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,