Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Podrška bh. preduzetnicama se nastavlja: Prijavite se na program BizUp

Preuzmite sliku

Fondacija 787, u saradnji sa Britanskom ambasadom u BiH kao i UN Women BiH i Švedskom ambasadom u BiH, nastavlja podršku preduzetnicama u BiH čiji su biznisi pretrpjeli negativne efekte zbog krize izazvane COVID-19 virusom.

Tako će u periodu od oktobra 2020. do marta 2021. godine biti implementiran program pod nazivom “BizUp” koji ima za cilj primarno dati podršku pri prevazilaženju ključnih problema koji su posebno otežali ili obustavili rad tokom prethodnih mjeseci krize, a zatim i dalji poslovni rast.

  • Ohrabrujemo prijavu preduzetnica iz cijele Bosne i Hercegovine koje imaju registrovan biznis najmanje 6 mjeseci, a koji je uslijed pandemijske krize pretrpio negativne efekte kroz svoje poslovanje.

    Ovaj program podrške preduzetnicama se ogleda u tri ključna elementa:

    • konsultantske usluge sa ekspertima/cama koji će se fokusirati na jačanje i oporavak
    biznisa;
    • primjenjive edukativne aktivnosti;
    • bespovratna finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 60.000KM.

    Program je namijenjen za ukupno 12 preduzetnica, te će biti za svaku pojedinačno prilagođen, a uzimat će se u obzir isključivo ono što je potrebno za poboljšanje njenog biznisa. Finansijska sredstva koja se dodjeljuju u sklopu ovog programa će biti utrošena po utvrđenim kriterijima i zajednički dogovorenim ciljevima.

    Kriteriji koje ćemo uzimati u obzir pri selekciji prijavljenih preduzetnica su:

    • biznis treba biti registrovan u bilo kojoj formi najmanje 6 mjeseci;
    • negativni uticaji krize na vaše poslovanje su jasno predstavljeni;
    • ukoliko su ispunjeni prethodni uslovi, prednost se dodjeljuje biznisu koji posjeduje društveno odgovornu komponentu tj. doprinosi zajednici, predvodi proces inovacije ili je istaknut potencijal biznisa za pomoć u borbi protiv COVID-19 virusa.

    Poziv je otvoren do ponedjeljka, 05.10.2020. godine, a svoje prijave šaljete putem sljedećeg linka: http://bit.ly/ApplyBizUp

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje