Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počinje izgradnja Sarajevo Towera: Posao za 500 radnika

Preuzmite sliku

Kuvajtska kompanija SMART INVEST i bosanskohercegovačka građevinska firma ANS DRIVE u Sarajevu su najavili početak investiranja 100 miliona KM u izgradnju stambene zgrade sa 26 spratova i više od 400 stanova.

  • 7061
  • Na gradilište u neposrednoj blizini Hitne pomoći (opština Novo Sarajevo) mašine će izaći za nekoliko sedmica. Ovom investicijom obezbijeđern je posao za 500 radnika (svi iz BiH) i 2.000 dobavljača, kazao je Asmir Dževlan, generalni direktor ANS DRIVE. Rok za izgradnju objekta je 24 mjeseca.

    Na ceremoniji upriličenoj u Uniticu prisutnima se obratio i vlasnik kompanije SMART Mashary Almualy, a projekat je predstavio glavni projektant Dušan Jovanović iz biroa Argentarija. Investitorima i izvođačima u neoficijelnom susretu uspješan početak posla zaželio je i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

    Sarajevo Tower će imati veliki tržni centar na tri etaže te više od 650 parking mjesta. Kvadratura stanova i razmještaj prostorija dati su u oko stotinu varijanti a na tzržište će biti ponuđeni po cijeni 1.850 KM po metru kvadratnom. Među njima su i ekskluzivni stanovi za najprobirljivije – “penthaus”.

    (Indikator.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,