Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Plaća u građevini 552, a u osiguranju 1482 KM

Preuzmite sliku

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini u aprilu iznosila je 839 konvertibilnih maraka i nominalno je veća za jedan posto u odnosu na april prošle godine te niža za 1,7 posto u odnosu na decembar lani.

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, najniža prosječna neto plata od 525 konvertibilnih maraka bila je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i posluživanja hrane.

U građevinarstvu je iznosila 552 konvertibilne marke, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 554 konvertibilne marke.

U financijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u aprilu iznosila je 1482 konvertibilne marke, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1303 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1216 konvertibilnih maraka.

Prosječna bruto plata u Bosni i Hercegovini u aprilu iznosila je 1302 KM i nominalno je niža za 1,8 posto u odnosu na decembar 2016. godine te viša za jedan posto u odnosu na april lani. (Vecernji.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,