Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pivara Tuzla vlastitim sredstvima izgradila 4.200 m2 skladišnog prostora vrijednosti 3,5 miliona KM (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i direktor Pivare Tuzla Fahrudin Salihović, presjecanjem vrpce, pustili su u upotrebu objekat visokosofisticiranog skladišnog prostora za potrebe pivare, izgrađen u Gornjoj Tuzli.


Pozitivni trendovi koji prate razvoj i poslovanje Pivare Tuzla iskazuju se, između ostalog, kroz investiranje u nove savremene,kako proizvodne-tako i skladišne prostore.

U ponedjeljak je u Gornjoj Tuzli ova kompanija svečano otvorila novi tehničko-tehnološki magacinski prostor u koji je u ovoj godini uloženo 3,5 milona konvertibilnih maraka.

Savremenim magacinom,menadžment Pivare Tuzla,riješio je dugogodišnji veliki problem jer je dobio preko 4.200 metara kvadratnih novog skladišnog prostora.

Još magacinskog prostora bio je imperativ jer ova ugledna kompanija u posljednjih par godina bilježi nagli porast proizvodnje kao i prodaje proizvoda iz svog proizvodnog asortimana.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović naglasio je da je ovo izuzetno dobra vijest za Grad i da njegova administracija u svom radu poseban naglasak stavlja na stvaranje uslova za nove investitore.

Ljetos započeti radovi i investicija od 3.5 miliona KM, ovdje na ovom mjestu u Gornjoj Tuzli i u tuzlanskoj Pivari 1,5 miliona KM je ukupno 5 miliona konvertibilnih maraka investicija u proizvodnju. To je ono što je ovom gradu najpotrebnije, investiranje u proizvodnju i zapošljavanje. Ja čestitam osnivaču i vlasniku Pivare Tuzla, čestitam direktoru, ovo je lijepa vijest, 5 miliona konvertibilnih maraka investicija u razvoj BiH. Kad se pojavi investitor, mi sve radimo što je zakonom dopušteno, da stignemo investitora sa njegovom firmom, u pogledu dozvola i svega. Sada se kao usko grlo pojavljuje zemljište. Pravimo evidenciju zemljišta, onih koje bi vlasnik htio prodati, kako bismo pomogli investitoru kada traži zemlju koja je u susjedstvu njegovog objekta“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Pivara Tuzla je,u svojih 132 godine postojanja, izrasla u jednu modernu i respektabilnu firmu koja je prepoznatljiva po vrhunskom kvalitetu proizvoda,po cijenama koje su prilagođene našim potrošačima.

Potvrda toga su razna priznanja i nagrade,kako u Bosni i Hercegovini,tako i u svijetu.

Tuzlanska pivara je lider na području Tuzlanskog kantona ali i na drugim bh tržištima što potvrđuje i potreba za otvaranjem poslovnih skladišta u Bihaću i Sarajevu.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i Renato Mannhaimer sa porodicom, unuk Armina Kleina, nekadašnjeg suvlasnika i direktora tuzlanske Pivare. Njegov djed živio je u Tuzli, u periodu od 1898. do 1930. godine nakon čega su odselili u Prag. Ovom prilikom Renato Mannheimer, direktoru Pivare uručio je stare fotografije Pivare, koje je dobio od svoje majke Gertrude, rođene u Tuzli, 1906. godine. Gosti iz Italije tokom boravka u Tuzli posjetili su i savremene proizvodne pogone Pivare Tuzla.

  • Renato Renato Mannheimer danas živi u Italiji, gdje radi kao veoma poznati italijanski statističat, analitičar stavova javnosti, univerzitetski profesor. Stalni je saradnik najgledanije političke TV emisije na RAI 1 “Porta a Porta“, istraživač društvenih zbivanja, piše za Corriere della Sera, Il Giornale i druge najpoznatije italijanske novine. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje